Avertisment al regimului lui Assad: Siria nu va ceda nici daca izbucneste Al Treilea Razboi Mondial

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 20:02
3561 citiri
Avertisment al regimului lui Assad: Siria nu va ceda nici daca izbucneste Al Treilea Razboi Mondial

Regimul sirian nu va ceda in fata amenintarilor venite din Occident, chiar daca va izbucni un Al Treilea Razboi Mondial.

Declaratia a fost facuta miercuri de insusi adjnctul ministrului sirian de Externe, Faisal Moqdad, pentru agentia AFP, citata de Liberation.

De asemenea, acesta a precizat ca Damascul a luat toate masurile de siguranta pentru a face fata unor eventuale atacuri si ca isi va mobiliza aliatii pentru a se apara in fata unei interventii in forta din partea Statelor Unite si Frantei.

"Guvenul sirian nu isi va schimba pozitia, chiar daca va fi sa izbucneasca un Al Treilea Razboi Mondial. Niciun sirian nu va sacrifica independenta statului sau.

Siria - urmeaza razboiul? Un vas de razboi american a pornit spre Marea Rosie

Daca Franta vrea sa sustina al Qaida si Fratia Musulmana, asa cum au facut-o in Egipt si in alte regiuni din lume, in Siria va avea parte de un esec in acest sens", a spus Moqdad.

Acesta a adaugat ca si Damascul isi va mobiliza aliatii pentru o defensiva, la fel cum a facut Washington-ul pentru a se pregati de un atac, dar a refuzat sa dea detalii despre modul in care o va face.

"Nu vom da date despre felul in care Siria va riposta. (...) Siria si-a luat toate masurile pentru a riposta la o asemenea agresiune.

In virtutea cartei ONU, avem dreptul sa ripostam la o asemenea interventie, care nu isi gaseste nicio justificare in tratatele de drept international", a mai precizat adjunctul ministrului sirian de Externe, amenintand ca nimeni nu isi inchipuie ce situatie va fi in regiune daca fortele internationale intervin.

Siria: Rusia trimite un crucisator lansator de rachete in Mediterana

In ceea ce priveste pozitia Rusiei, a Iranului sau a Africii de Sud in problema Siriei, Moqdad sustine ca aceasta atitudine este una responsabila si normala din partea unor state pregatite sa se alieze Damascului.

Statele Unite si fortele aliate iau in calcul o interventie militara in Siria, ca urmare a utilizarii de catre presedintele Bashar al-Assad, in razboiul civil din tara sa, armelor chimice impotriva propriilor cetateni, curmand aproape 1.500 de vieti.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Siria razboi mondial, #Faisal Moqdad interventie Siria, #izbucnire al treilea razboi mondial , #Siria