Avion de razboi, doborat de al Qaida in Siria UPDATE

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:19
4651 citiri
Avion de razboi, doborat de al Qaida in Siria UPDATE
Foto: Facebook/United States Air Force

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului sustine ca rebelii islamisti au doborat marti un avion de lupta in apropiere de orasul sirian Alep, aflat in nord-vestul Siriei, unde insurgentii se confrunta cu fortele fidele presedintelui Bashar al-Assad si cu militiile afiliate.

Un nor de fum s-a ridicat din epava avionului de lupta, care a fost cuprins de flacari inainte de a se prabusi in inaltimile Talat al-Iss, unde rebelii afiliati gruparii teroriste al Qaida se confrunta cu bombardamentele siriene si ruse, transmite Reuters, citate de News.ro.

UPDATE 15:53 - Armata presedintelui sirian Bashar al-Assad a confirmat ca avionul doborat de rebelii islamisti in inaltimile Talat al-Iss, din apropiere de orasul Alep, apartine fortelor guvernamentale, iar pilotul sirian a fost capturat de teroristii frontului al-Nusra, afiliati Al-Qaeda, transmite Reuters.

Initial nu se cunosteau detalii despre soarta pilotului, iar Observatorul nu a putut sa confirme daca este vorba de un avion rus sau unul al armatei siriene.

Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria (Video)

De asemenea, in mai multe inregistrari video publicate pe retelele de socializare apar imagini cu epava avionului in flacari, inconjurata de rebelii islamisti.

Suprematia aeriana a fost un avantaj major pentru fortele lui Assad, care duc un razboi civil impotriva insurgentilor moderati, islamisti, dar si a jihadistilor Statului Islamic.

Rebelii moderati sprijiniti de coalitia internationala au cerut de nenumarate ori armament anti-aerian, pentru a diminua efectele devastatoare ale raidurilor aeriene efectuate de armata siriana, insa occidentalii s-au aratat reticenti sa ofere armament care ar putea sa cada in mainile unor grupari radicale.

Un armistitiu fragil intre fortele lui Bashar al-Assad si rebelii moderati este in vigoare de mai bine de o luna, insa acesta ii exclude pe jihadistii ISIL si pe radicalii din frontul al-Nusra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion razboi doborat Siria , #Siria