Bombardament asupra unui centru comercial de langa Damasc: 82 de morti

Duminica, 16 August 2015, ora 19:53
3134 citiri
Bombardament asupra unui centru comercial de langa Damasc: 82 de morti
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Cel putin 82 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise, duminica, intr-un centru comercial din apropiere de Damasc in urma unui bombardament al aviatiei siriene.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezinta opozitia moderata siriana, respectivul centru comercial se afla in centrul orasului Douma, situat la 13 kilometri nord-est de capitala siriana, transmit agentiile internationale de presa. Conform aceleiasi surse, bilantul victimelor ar putea creste, intrucat alte cel putin 250 de persoane sunt ranite, unele fiind in stare grava.

Localitatea Douma este situata in regiunea Ghouta, principalul fief al rebelilor din provincia Damasc si care se afla sub asediul trupelor guvernamentale.

Medici in pericol: Spitale bombardate de avioane de lupta in Siria

Intr-un raport difuzat miercuri, organizatia Amnesty International a acuzat guvernul sirian ca a comis "crime de razboi" impotriva locuitorilor din aceasta regiune, facand referire la "atacuri directe, oarbe si disproportionate".

Atacul de duminica survine odata cu sosirea in Siria a responsabilului pentru afaceri umanitare al ONU, Stephen O'Brien, care efectueaza prima sa vizita in aceasta tara pentru a evalua nevoile de ajutor umanitar ale populatiei locale.

Siria, asediata: 1.000 de bombe lansate spre doua orase

La ora actuala, cel putin 7,6 milioane de sirieni sunt refugiati si peste 420.000 izolati in zone asediate de armata sau de rebeli. Alte patru milioane de sirieni au parasit tara in urma razboiului inceput in primavara anului 2011 si care pana in prezent s-a soldat cu aproape 250.000 de victime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#bombardament Siria centru comercial, #morti centru comercial Siria, #morti centru comercial Damasc , #Siria