Consiliul de Securitate al ONU nu a autorizat o interventie militara in Siria

Miercuri, 28 August 2013, ora 22:10
3294 citiri
Consiliul de Securitate al ONU nu a autorizat o interventie militara in Siria

Consiliul de Securitate al ONU a esuat, miercuri seara, in a adopta o rezolutie care sa autorizeze interventia militara in Siria, seful ONU cerand mai mult timp pentru diplomatie.

Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU - Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Rusia si China - nu au ajuns la un acord pe marginea rezolutiei propuse de partea britanica, transmite agentia Associated Press, citata de CBS News.

O motiune guvernamentala britanica transmisa Parlamentului arata ca atacul chimic din Siria ar trebui examinat de Consiliul de Securitate al ONU, inaintea oricarei actiuni militare.

Rezolutia ar fi fost insa aproape sigur respinsa de Rusia si China, daca ar fi fost supusa votului. Cele doua tari au blocat incercarile anterioare de a sanctiona regimul presedintelui Bashar al Assad.

Siria: La un pas de razboi? ONU nu a autorizat interventia militara

Anterior, Consiliul National de Securitate al Marii Britanii s-a declarat de acord in unanimitate ca utilizarea de arme chimice de catre Assad este inacceptabila si arata ca lumea nu ar trebui sa urmareasca impasibila aceste evolutii.

Echipa de experti ai ONU mai are nevoie de inca patru zile pentru a-si putea incheia activitatea in Siria, potrivi secretarului general al organizatiei, Ban Ki Moon. Acesta a afirmat ca, in urma primirii raportului, Consiliul de Securitate va decide actiunile care se impun.

Miercuri, vicepresedintele american Joe Biden a acuzat regimul lui Assad de folosirea unor arme chimice mortale langa Damasc, pe 21 august. De asemenea, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a declarat, marti, ca fortele americane sunt gata sa lanseze atacuri in Sira, daca presedintele american decide sa ordoneze un astfel de atac.

La o saptamana dupa un presupus atac cu arme chimice in estul Damascului, comis de fortele presedintelui Bashar al-Assad, comunitatea internationala este in fierbere. Desi unele surse spun ca un eventual atac al Occidentului va avea loc vineri noapte, iar altele vorbesc despre o decizie in acest sens joi, inca de miercuri se constata o radicalizare a declaratiilor oficialilor occidentali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Consiliu Securitate ONU atac Siria, #tari occidentale atac Siria, #tari occidentale interventie militara Siria, #atac chimic Siria, #decizie atac Siria , #Siria