Copiii din Siria - victime tacute ale razboiului

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 12:09
2643 citiri
Copiii din Siria - victime tacute ale razboiului
Foto: Arhiva

Numarul din ce in ce mai mare al copiilor recrutati in Siria, de catre ambele parti implicate in conflictul armat din aceasta tara, alarmeaza comunitatea internationala.

Potrivit unui raport al Fundatiei "Salvati Copiii", citat de BBC, copiii sunt folositi ca informatori, paznici, luptatori si, in unele cazuri, chiar si drept "scuturi umane".

Fundatia estimeaza ca aproximativ doua milioane de copii au nevoie de asistenta specializata, in Siria, apreciind ca cei doi ani de conflict au afectat viata acestora.

Unul din patru copii din Siria a pierdut pe cineva de familie, in timpul razboiului civil. Multi dintre ei nu au acces la asistenta medicala si locuiesc in conditii insalubre, in locuri in care riscul de imbolnavire este mare.

Educatia copiilor din Siria a fost intrerupta de conflict, cel putin 2.000 de scoli fiind nevoite sa-si inceteze activitatea, in urma bombardamentelor.

Copiii din Siria sunt "victime uitate" ale conflictului, ei infrunta moartea, sunt traumatizati, sufera de foame si de boli fara ca nimeni sa-i bage in seama.

Organizatia "Salvati Copiii" cere, in raportul prezentat marti, interventie internationala pentru protejarea copiilor sirieni.

"Pentru multi copii si pentru familiile lor, implicarea in conflict este o sursa de mandrie, dar exista si minori fortati sa tina o arma in mana", se mai precizeaza in raport.

Potrivit cifrelor prezentate de fundatia internationala, unul din trei copii sirieni a fost victima a violentelor, in timpul conflictului armat.

Raportul fundatiei "Salvati Copiii" a fost publicat dupa ce UNICEF a tras un semnal de alarma legat de "generatia pierduta" din Siria, afirmand ca toti copiii din aceasta tara cresc in mijlocul violentelor, privati de educatie si traumatizati de razboi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Siria copii razboi, #Salvati Copiii Siria raport, #copii Siria efecte razboi , #Siria
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Copiii din lumea-ntreaga - victime tacute ale razboiului