Directorul CIA, la Moscova: S-a decis soarta lui Bashar al Assad?

Luni, 28 Martie 2016, ora 20:28
5468 citiri
Directorul CIA, la Moscova: S-a decis soarta lui Bashar al Assad?
Foto: Captura Youtube/Center for Strategic & International Studies

Directorul CIA, John Brennan, a mers la inceputul lunii martie la Moscova, unde a discutat despre o eventuala retragere de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad, a anuntat luni Ambasada Statelor Unite in Rusia.

Brennan a discutat si despre armistitiul in vigoare in Siria. Anterior, viceministrul rus de Externe Oleg Siromolotov a declarat ca Brennan a avut mai multe intalniri la sediul Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB). El a precizat ca vizita nu a avut nicio legatura cu decizia Moscovei de a incepe retragerea fortelor din Siria.

Un purtator de cuvant al Kremlinului a anuntat ca Brennan nu a discutat cu niciun reprezentat al presedintiei ruse.

Cum au ajuns sa lupte militiile siriene inarmate de Pentagon cu cele sustinute de CIA

Intre timp, trimisul Guvernului sirian la negocierile pentru pace de la Geneva a declarat ca Siria este dispusa sa faca parte dintr-o coalitie internationala de lupta impotriva terorismului condusa de Statele Unite, dar numai daca Washingtonul este dispus sa se coordoneze cu Damascul in adevaratul sens al cuvantului.

"Coalitia internationala (condusa de Statele Unite - n.r.) nu a avut succes in Siria pentru ca nu s-a coordonat cu regimul. Rusia a avut succes pentru ca s-a coordonat cu noi", a declarat oficialul sirian Bashar Ja'afari, intr-un interviu acordat postului libanez de televiziune al-Mayadeen.

Victorie uriasa a armatei siriene: Palmira a fost recucerita! Jihadistii Statului Islamic, izgoniti in desert

"Suntem in favoarea crearii unei coalitii internationale impotriva terorismului, dar in coordonare cu Guvernul sirian. Nu avem nicio obiectie in a lucra cu America, atat timp cat se face in coordonare cu Siria", a adaugat Ja'afari.

Reprezentanti ai rebelilor si guvernului sirian discuta la Geneva pentru a incerca sa gaseasca o solutie de incetare definitive a focului in Siria.

Armistitiul negociat sub coordonarea Rusiei si Statelor Unite in Siria, pus in aplicare din 27 februarie, a redus seminificativ ostilitatile, chiar daca a fost deseori incalcat. Gruparile teroriste Stat Islamic si Frontul Nusra au fost excluse din aceasta intelegere.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sef CIA vizita Rusia Assad , #Siria