Dragnea: Reactia SUA e perfect justificata, daca datele confirma atacul chimic din Siria

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 10:52
3927 citiri
Dragnea: Reactia SUA e perfect justificata, daca datele confirma atacul chimic din Siria
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sustine ca actiunea SUA in Siria este justificata, daca se confirma atacul chimic din localitatea Khan Shaykhun.

"Daca datele confirma atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, in urma caruia au murit in chinuri oribile mai multi civili si copii, atunci reactia militara a Statelor Unite este perfect justificata si ar trebui sustinuta si de alte natiuni.

Aici nu e vorba de o chestiune militara, ci de o crima impotriva umanitatii care trebuie sanctionata imediat, cu severitate maxima.

Orice atac care in mod deliberat vizeaza decimarea in masa a civililor si a copiilor se incadreaza in categoria actelor teroriste, pentru ca efectul este instaurarea unei stari de teroare in randul populatiei civile. In opinia mea, astfel de actiuni trebuie combatute fara niciun fel de rezerve", a scris pe Facebook Liviu Dragnea

Statele Unite au atacat in noaptea de joi spre vineri o baza militara din Siria, ca raspuns la atacul chimic de marti al regimului Assad, despre care insa Moscova a sustinut ca a fost un accident.

Au fost lansate 59 de rachete de tip Tomahawk de pe mare, insa rusii spun ca doar 23 ar fi cazut in baza aeriana Shayrat, considerata ca avand legatura cu atacul chimic de marti. Tot ei sustin ca doar 6 MIG-uri siriene ar fi fost distruse, acestea fiind oricum stricate.

Potrivit oficialilor sirieni, cel putin 7 oameni au fost ucisi. Agentia de presa siriana anunta insa ca ar fi murit 9 civili, inclusiv 4 copii.

Cert este ca americanii i-au anuntat pe rusi inainte de a declansa atacul, ceea ce inseamna ca sirienii puteau fi preveniti, la randul lor, de aliatul de la Moscova.

Vladimir Putin a condamnat atacul americanilor, iar oficialii rusi au avertizat ca decizia SUA de a bombarda Rusia va avea consecinte asupra tarilor europene.

In schimb, tot Occidentul, inclusiv Romania (prin vocea premierului Grindeanu si a MAE), sprijina decizia SUA. Si factiunile de rebeli din Siria au multumit SUA pentru bombardament, dar au transmis ca nu e de ajuns.

ONU a cerut prudenta, pentru ca poporul sirian sa nu sufere si mai mult.

In schimb, Administratia Assad a transmis ca atacul americanilor a fost "iresponsabil" si "necugetat". De partea regimului sirian se declara Iranul.

In paralel, orasul atacat chimic marti din Siria a fost din nou tinta unor lovituri aeriene vineri, iar Statul Islamic a profitat de haosul creat, pentru a ataca o baza siriana.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dragnea atac SUA Siria , #Siria