Goliti Bostonul si infometati Moscova - asa puteti intelege o parte din iadul sirian

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 18:18
5641 citiri
Goliti Bostonul si infometati Moscova - asa puteti intelege o parte din iadul sirian
Foto: Hepta.ro

Siria este iadul pe Pamant care se extinde vazand cu ochii, iar daca cifrele oferite de o grupare a opozitiei sunt corecte, numarul de morti din aceasta tara s-a dublat in doar un an.

De la izbucnirea razboiului civil, circa 310.000 de oameni au fost ucisi in Siria, a anuntat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de CNN.

Cu un an inainte, numarul era de 162.400 de morti, iar cu inca un an inainte, ONU inainta cifra de 70.000 de morti. Astfel, numarul celor care isi pierd viata in Siria se dubleaza de la an la an.

Organizatia Natiunilor Unite a atras atentia ca sirienii au nevoie cronica de ajutoare pentru a supravietui, ratiile de mancare fiind reduse din lipsa de donatii.

CNN trece in revista mai multe numere care reliefeaza magnitudinea conflictului sirian, numit cea mai mare tragedie mondiala a prezentului.

De patru ani a inceput varsarea de sange in Siria, de cand fortele de securitate ale dictatorului Bashar al Assad au tras asupra multimilor de manifestanti, iar gruparile armate de militanti s-au ridicat impotriva sa, in luna martie 2011.

Aproape 1,3 la suta din populatia Siriei si-a pierdut viata, ceea ce ar insemna intre 3 si 4 milioane de americani, daca s-ar calcula un procent similar din populatia SUA. Daca organizatia siriana a indicat 310.000 de decese de la inceputul conflictului, ONU a transmis ca numarul celor morti este de 220.000.

In ce ii priveste pe cei care care au nevoie imediata de ajutor vital, numarul acestora depaseste jumatate din populatia tarii, adica peste 12 milioane, potrivit ONU. Spre comparatie, potrivit ultimului recensamant, capitala rusa, Moscova, are aceeasi populatie, de putin peste 12 milioane de oameni.

De asemenea, 7,6 milioane de sirieni si-au parasit locuintele, potrivit ONU, ceea ce inseamna ca o zona metropolitana precum cea a Bostonului ar fi golita complet.

La capitolul refugiati, 1,7 milioane au ajuns in Turcia, 1,2 milioane in Liban, 625.000 in Iordania si 245.000 in Irak.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#morti Siria, #violente Siria, #refugiati Siria, #ONU razboi Siria, #razboi civila Siria , #Siria