Marea Britanie isi retrage ambasadorul din Siria

Luni, 06 Februarie 2012, ora 22:53
1655 citiri
Marea Britanie isi retrage ambasadorul din Siria
Foto: dp-news.com

Marea Britanie si-a chemat ambasadorul din Siria, "pentru consultari", in semn de protest dimplomatic fata de presedintele Bashar al-Assad.

Anuntul a fost facut de secretarul de Externe al Regatului Unit, William Hague, si este o forma de protest fata de represiunile asupra protestatarilor, din partea regimului condus de Assad, transmite agentia Reuters.

"Am rechemat la Londra ambasadorul nostru din Damasc, pentru consultari", a precizat oficialul britanic. Totodata, el a afirmat ca aceste consultari vor viza escaladarea violentelor din Siria si si-a exprimat "oroarea" fata de evenimentele din aceasta tara.

Miscarea vine dupa ce Rusia si China si-au exercitat dreptul de veto la ONU, in privinta Siriei, sambata. Cele doua state au atras furia internationala a SUA, a Europei si a unei mari parti din lumea araba pentru exercitarea dreptului de veto impotriva unei rezolutii ONU prin care se solicita demisia presedintelui sirian si incetarea violentelor civile care au deja 11 luni.

William Hague a catalogat miscarea Rusiei si a Chinei drept "o grava eroare de judecata" a Moscovei si Beijingului.

Marea Britanie urmeaza sa sporeasca presiunea asupra Siriei, prin intermediul Uniunii Europene.

"Am fost deja de acord cu 11 runde de sanctiuni din partea Uniunii Europene si speram sa cadem de acord asupra unor alte viitoare masuri din partea Consiliului de Afaceri Externe al UE, pe 27 februarie", a precizat Hague.

Anuntul diplomatului britanic vine dupa ce administratia americana a inchis, luni, ambasada SUA din Damasc, si si-a retras toti diplomatii din Siria.

Oficialii americani sustin ca ambasadorul Robert Ford si alti diplomati au parasit teritoriul Siriei, luni.

Este cea mai importanta miscare a Statelor Unite din ultimele 11 luni, cand regimul presedintelui Bashar al-Assad a reprimat violent revoltele populare.

Revoltele din Siria, care au inceput in urma cu 11 luni, au facut aproximativ 6.000 de victime, pe masura ce regimul lui Bashar al-Assad a incercat sa stopeze protestele antiguvernamentale ale sirienilor.

Zilnic sunt inregistrati zeci de morti, in confruntarile dintre protestatari si fortele guvernamentale.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#William Hague, #ambasada britanica retrasa Siria, #Siria ambasada Marea Britanie, #ambasade retrase Siria , #Siria
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Bun **** / De acord ****