O fetita de 7 ani din Siria povesteste viata printre bombe: Mi-e foarte teama ca voi muri (Video)

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 22:39
9559 citiri
O fetita de 7 ani din Siria povesteste viata printre bombe: Mi-e foarte teama ca voi muri (Video)
Foto: Twitter/AlabedBana

O fetita de sapte ani, Bana, povesteste pe Twitter viata sa de zi cu zi la Alep, orasul sirian divizat de rebeli si armata si bombardat aproape fara incetare, iar mesajele sale au impresionat o lume intreaga, relateaza BFMTV.

Bana al-Abed, care locuieste impreuna cu mama si cei doi frati ai sai intr-un cartier al Alepului, si-a creat contul @alabedbana pe 24 septembrie si are deja peste 11.000 de fani.

Copila si mama sa descriu pe reteaua de socializare, de cateva ori pe zi, despre noptile in care se trezesc din cauza bombelor, despre teama cu care traiesc clipa de clipa, dar si despre ce fac pentru a uita de razboi.

Primul mesaj al fetei care viseaza sa devina invatatoare si care studiaza acum cu mama sa, acasa, pentru ca este prea periculos sa mearga la scoala, a fost simplu: "Am nevoie de pace".

"Buna ziua de la Alep, citesc pentru a uita de razboi", a scris copila dupa cateva zile, publicand o poza cu ea la birou.

"Draga lume, rugati-va pentru noi. Cine stie daca vom supravietui acestei seri", a scris ulterior mama fetei, Fatamah.

"Fiului meu de cinci ani, Mohammed, ii place sa deseneze, dar este foarte speriat de avioanele ruse", a comentat femeia la un filmulet in care apare baiatul sau uitandu-se pe o carte.

Fetita i-a rugat pe presedintele rus Vladimir Putin si pe liderul sirian Bashar al-Assad sa opreasca atacurile si sa nu mai ucida copii.

In noaptea de 30 septembrie, Alepul a fost bombardat. "Doua bombe cu fosfor si doua bombe improvizate au cazut in apropiere de casa noastra, pamantul s-a cutremurat, am plans", a scris Bana.

"O bomba a lovit casa de langa noi. Rugati-va pentru noi, va rog, va rog, va rog, va rog. Sau salvati-ne.... O, lume", a postat ea pe 1 octombrie.

Duminica seara, fata a publicat un filmulet in care sta in fata unei ferestre si isi acopera urechile, in timp ce in fundal se aud bubuituri de la bombe. Clipul, care a fost distribuit de peste 1.500 de ori, este insotit de mesajul "Mi-e foarte teama ca voi muri in noaptea aceasta. Aceste bombe ma vor ucide acum".

Luni dimineata, Bana a postat o inregistrare in care apare alaturi de fratii ei, in pat. "Salutare, lume! suntem inca in viata. Ne-am trezit in viata", a scris mama copilei.

Fortele guvernamentale siriene si aliatii rusi au lansat pe 22 septembrie o ofensiva extrem de violenta cu obiectivul de a cuceri intreaga metropola Alep, impartita in disctrictele controlate de rebeli moderati, islamisti sau de executivul sirian. Aceasta escaladare a violentelor are loc in urma prabusirii unui armistitiu temporar mediat de americani si rusi.

Afla la ce ii foloseste lui Putin ca Rusia lupta in Siria

Peste 250 de persoane, printre care multi copii, au fost ucise in ultima saptamana in raidurile aeriene care au lovit metropola Alep.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#fetita Siria viata bombe, #fetita Siria Twitter bombe, #fetita Alep Twitter bombe , #Siria