O fetita din Alep i-a scris lui Trump: Faceti ceva pentru copiii din Siria si sunt deja noua dvs prietena

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 10:36
2862 citiri
O fetita din Alep i-a scris lui Trump: Faceti ceva pentru copiii din Siria si sunt deja noua dvs prietena
Foto: Twitter/Bana Alabed

Bana Alabed, fata in varsta de sapte din Alep, cunoscuta in intreaga lume dupa ce a scris despre situatia din orasul asediat, i-a trimis o scrisoare deschisa lui Donald Trump.

"Trebuie sa faceti ceva pentru copiii din Siria pentru ca sunt ca si copiii dumneavoastra si merita pacea, ca dumneavoastra", a scris ea, conform BBC.

Bana a plecat din Alep, impreuna cu familia sa, in decembrie, in cursul evacuarilor in masa, iar in prezent traieste in Turcia.

Contul ei de Twitter a devenit celebru prin mesajele din estul Alepului asediat.

Mama ei, Fatemah, care o ajuta cu acest cont, a trimis scrisoarea BBC, precizeaza postul. Ea spune ca Bana a scris-o in zilele dinaintea investirii lui Donald Trump in functie, pentru ca "l-a vazut pe Trump la televizor de multe ori".

BBC prezinta scrisoarea fetei catre noul presedinte al Statelor Unite:

"Draga Donald Trump,

Numele meu este Bana Alabed si sunt o fata de sapte ani din Alep.

Am trait in Siria toata viata mea, inainte sa plec din estul Alepului asediat in decembrie, anul trecut. Ma aflu printre copiii sirieni care sufera din cauza razboiului sirian.

Insa acum am pace in noua mea casa din Turcia. In Alep eram la scoala, insa a fost distrusa din cauza bombaradamentelor. Unii dintre prietenii mei au murit.

Sunt foarte trista din cauza lor si as fi vrut sa fie aici cu mine, pentru ca ne-am fi jucat. Nu ma puteam juca in Alep, era orasul mortii.

Acum, in Turcia, pot sa ma duc afara si sa ma bucur. Pot sa merg la scoala, desi nu am fost inca. De aceea este importanta pacea pentru toata lumea, inclusiv pentru dumneavoastra.

Insa milioane de copii sirieni nu sunt ca mine, acum, si sufera in diferite parti ale Siriei. Ei sufera din cauza adultilor.

Stiu ca veti fi presedintele Americii, asa ca puteti, va rog, sa salvati copiii si oamenii din Siria? Trebuie sa faceti ceva pentru copiii din Siria, pentru ca ei sunt ca si copiii dumneavoastra si merita pacea la fel ca dumneavoastra.

Daca imi promiteti ca veti face ceva pentru copiii din Siria, sunt deja noua dumneavoastra prietena.

Astept cu nerabdare ceea ce veti face pentru copiii din Siria", scrie Bana.

Turcia, tara in care Bana si membrii familiei ei locuiesc in prezent, sustine opozitia siriana. Insa pozitia presedintelui Donald Trump nu este clara inca.

Presedintele american a subliniat in mai multe randuri ca doreste o relatie puternica cu Rusia si l-a laudat pe presedintele rus Vladimir Putin, care-l sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad.

In campanie, el a vorbit despre oprirea ajutoarelor acordate rebelilor. De asemenea, el a vorbit recent despre nevoia unor "zone sigure" pentru sirieni, care ar ajuta fortele rebele.

Scrisoarea fetei este facuta publica in contextul in care Iranul, Rusia si Turcia s-au angajat sa consolideze un armistitiu, intrat in vigoare de trei saptamani in Siria, in vederea unor negocieri de pace.

Insa, fara acordul guvernului al-Assad sau al fortelor rebele, este neclar cat va mai dura acest armistitiu.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#scrisoare Donald Trump fetita Siria, #Bana Alabed scrisoare Trump, #fetita Siria Twitter , #Siria