O grupare afiliata Al-Qaida revendica uciderea a 30 de civili sirieni

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 10:03
1235 citiri
O grupare afiliata Al-Qaida revendica uciderea a 30 de civili sirieni
Foto: www.ar15.com

Frontul jihadist Al-Nusra a revendicat intr-un comunicat difuzat duminica pe Internet atacul asupra a trei sate de langa orasul sirian Homs in care fusesera ucisi zeci de oameni in urma cu cinci zile.

Al-Nussra a spus ca luptatorii sai au intrat in satele Massudiyeh, Maksar al-Hissan si Jab al-Jerah unde au ucis 30 de membri ai comunitatii Alawi, din care face parte si clanul presedintelui Bashar al-Assad, informeaza Yahoo News.

"Zidul de frica al oamenilor a fost strapuns, iar acum a fost prima data cand aceste sate au fost atacate si atat de multi oameni au fost ucisi" se arata in comunicat.

Comunicatul arata ca luptatorii Al-Nusra au fost motivati de un jurist islamic "sa ii omoare pe Nusairs, dusmanii lui Dumnezeu".

Atacul a venit "ca o razbunare pentru uciderea cu sange rece a musulmanilor si a femeilor lor in estul cartierului Ghouta" langa Damasc, unde opozitia pretinde ca 1.400 de oameni au fost ucisi intr-un atac cu arme chimice pe 21 august.

O organizatie siriana pentru drepturile omului a dezvaluit ca 22 de oameni au fost ucisi in satul Maksar al-Hissan. Dintre ei, 16 au fost Alawi, inclusiv patru batrani cu varste de peste 80 de ani si 4 copii cu varste intre 4 si 9 ani.

De asemenea, 5 soldati sirieni au fost ucisi. Regiunea, populata in majoritate de beduini si alawiti, nu a trecut prin violentele razboiului civil in ultimul an.

In schimb, alte zone din regiunea Homs au cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte in cele 30 de luni de cand a inceput razboiul.

Mai multe zone al orasului Homs, care mai este cunoscut si drept "capitala revolutiei", au fost distruse dupa ce regimul presedintelui Assad a bombardat zonele detinute de rebeli.

Violentele au crescut in Homs, provincie in care se gasesc comunitati largi ale cultelor crestin, alawi si musulman sunit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Siria front jihad masacru Homs, #siria jihadisti atac homs, #Siria razboi civil masacru Homs, #Al Nusrra jihad masacru Homs , #Siria
Comentarii
Poza giselllo
giselllo
rank 3
Poza grob
grob
rank 5
Afiliat Al-Qaida = afiliat CIA...