O tara din UE nu primeste decat imigranti crestini - care este explicatia

Joi, 20 August 2015, ora 19:05
4741 citiri
O tara din UE nu primeste decat imigranti crestini - care este explicatia
Foto: Hepta.ro

Slovacia a transmis ca va accepta doar crestini atunci cand va primi refugiati sirieni, in conformitate cu mecanismul UE de distribuire a imigrantilor.

Tara trebuie sa primeasca 200 de persoane din tabere de imigranti din Turcia, Italia si Grecia, in acord cu un plan european pentru relocarea a 40.000 de persoane. Purtatorul de cuvant al Ministerului slovac de Interne, Ivan Metik, a spus ca musulmanii nu ar fi acceptati in aceasta tara pentru ca nu s-ar simti ca acasa, informeaza site-ul BBC.

"Vrem intr-adevar sa ajutam Europa in problema migratiei dar suntem doar o tara de tranzit si oamenii nu vor sa ramana in Slovacia. Am putea primi 800 de musulmani dar nu avem moschei in Slovacia, deci cum ar putea musulmanii sa fie integrati daca nu le va placea sa stea aici?", a spus Metik.

Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR) au cerut tarilor sa foloseasca o "abordare inclusiva" privind relocarea, insa Metik a negat faptul ca miscarea ar fi discriminatorie si a spus ca aceasta are scopul sa asigure coeziune comunitatii.

Numar record de imigranti la granitele UE in luna iulie - Frontex

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a spus nu poate comenta in mod direct afirmatia Slovaciei, dar a subliniat faptul ca statele UE nu au voie sa opereze nicio forma de discriminare.

Babar Baloch, purtatorul de cuvant al UNHCR din Europa Centrala a precizat: "Refugiatii expusi unui mare risc in cele mai vulnerabile grupuri ale lumii au nevoie de relocare. Incurajam guvernele sa faca apel la o abordare inclusiva cand selecteaza refugiatii si sa nu se bazeze pe discriminare".

Luna trecuta, statele membre UE au fost de acord sa primeasca 32.000 refugiati care ajung in Italia si in Grecia in urmatorii doi ani - deci mai putin decat tinta de 40.000. Planul a primit regim de voluntariat dupa ce unele state - inclusiv Slovacia - au refuzat sa accepte tintele stabilite.

Numarul de imigranti la frontierele UE a crescut in ultimele luni, atingand un nivel record de 107.500 in iulie, majoritatea dintre ei fiind sirieni, afgani si africani subsaharieni, care fug de saracie si instabilitate.

Anul acesta, peste 240.000 de imigranti au traversat Marea Mediterana, ajungand pe malurile Greciei si ale Italiei inainte de a se indrepta catre alte destinatii. Germania, statul UE care primeste cel mai mare numar de refugiati, a transmis ca ar putea primi 800.000 de imigranti in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Slovacia imigranti crestini, #Slovacia imgiranti moschee , #Siria