Occidentul expulzeaza ambasadorii Siriei - masacrul continua

Marti, 29 Mai 2012, ora 16:18
2658 citiri
Occidentul expulzeaza ambasadorii Siriei - masacrul continua
Foto: Al Arabiya

Presedintele francez, Francois Hollande, a anuntat, marti, ca ambasadoarea Siriei va fi expulzata din tara, in semn de protest fata de violentele la care a recurs regimul de la Damasc impotriva propriilor civili. Decizia Frantei a fost urmata de alte cinci state occidentale.

Francois Hollande a declarat presei ca ambasadoarea Lamia Shakkour va primi o notificare oficiala prin care "astazi sau maine" va trebui sa paraseasca Franta. El a spus ca aceasta decizie a fost luata impreuna cu premierul britanic, David Cameron, si cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

"Am decis asupra unui numar de masuri prin care sa punem presiune asupra Siriei, printre care se afla si expulzarea", a spus Hollande, citat de Associated Press.

Ambasadoarea Siriei nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Hollande a mai declarat ca, la inceputul lunii iulie, va organiza la Paris o intalnire internationala a asa-numitilor "Prieteni ai Siriei", unde se vor cauta solutii diplomatice pentru incheierea conflictului. Toate aceste actiuni sunt menite sa-l preseze pe presedintele sirian, Bashar Assad, sa puna capat varsarilor de sange din tara.

Conform CNN, decizia Frantei de a expulza ambasadorul sirian a fost urmata de actiuni similare ale Spaniei, Italiei, Marii Britanii, Canadei si Australiei.

"Guvernul sirian nu se poate astepta sa continuam relatiile oficiale pana cand nu se va supune deciziei Natiunilor Unite de incetare a focului si nu va adopta pasi concreti in privinta implementarii planului de pace convenit cu Kofi Annan", a declarat marti ministrul de Externe al Australiei, Bob Carr.

De asemenea, ministrul de Externe al Spaniei a spus ca ambasadorul sirian din tara sa a fost declarat persona non-grata si va fi expulzat alaturi de alti patru diplomati, din cauza "represiunii inacceptabile la care a recurs regimul sirian impotriva propriei populatii".

Chiar si Rusia, care s-a manifestat ca un aliat de nadejde al Siriei, a semnat, duminica, o declaratie a Consiliului de Securitate al ONU prin care se condamna "modul revoltator in care s-a utilizat forta impotriva populatiei civile".

Conform reprezentantilor Natiunilor Unite, fortele guvernamentale siriene au masacrat, saptamana trecuta, familii intregi din orasul Houla, inregistrandu-se peste 100 de morti, intre care si multi copii. Varsarea de sange a continuat si marti, cand cel putin zece persoane au fost ucise in bataie sau impuscate de catre fortele guvernamentale.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#ambasador sirian expulzat Franta, #masacru Siria, #ambasadori Siria expulzati , #Siria