ONU avertizeaza: Infometarea populatiei, metoda de razboi

Marti, 23 Iunie 2015, ora 19:24
4542 citiri
ONU avertizeaza: Infometarea populatiei, metoda de razboi
Foto: Hepta.ro

Armata siriana si diverse grupari armate rebele folosesc infometarea ca metoda de razboi, au afirmat anchetatori ONU pentru drepturile omului in cel mai recent raport, relateaza DPA.

Asediile armatei in tabara pentru refugiati palestinieni de la Yarmouk si in orase din regiunea Damasc au dus la decese cauzate de infometare si lipsa asistentei medicale, potrivit Comisiei ONU de ancheta privind Siria. Aproape 40% dintre copiii de la Yarmouk sufera de malnutritie, au anuntat expertii ONU.

"Asediile si refuzarea ajutorului s-au dovedit fatale pentru cei mai vulnerabili", a afirmat seful comisiei citate, Paulo Sergio Pinheiro, care s-a referit si la actiunile rebelilor din opozitie si ale teroristilor din gruparea Statul Islamic.

Guvernul sirian si-a intensificat in ultimii ani raidurile aeriene folosind de asemenea butoaie cu explozivi impotriva rebelilor care lupta pentru inlaturarea presedintelui Bashar al-Assad. Organizatiile pentru drepturile omului au condamnat in mod repetat utilizarea unor astfel de dispozitive artizanale, afirmand ca ele sunt folosite la intamplare si provoaca multe victime in randul civililor, iar utilizarea lor reprezinta o crima de razboi.

Francezii schimba macazul: Pro intervente militara in Siria impotriva Statului Islamic

Initial, conflictul armat din Siria s-a purtat doar intre armata siriana si rebelii care doresc sa-l inlature de la putere pe Bashar al-Assad, dar s-a complicat ulterior, odata cu intrarea in scena a islamistilor radicali, in special gruparea Statul Islamic, in timp ce opozitia armata siriana a devenit tot mai fragmentata.

De la declansarea revoltei impotriva regimului Assad, in martie 2011, cel putin 220.000 de persoane au fost ucise in conflictul din Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#infometare metoda razboi Siria, #infometare tactica razboi ONU, #siria razboi , #Siria