Opozitia din Siria: Suntem mai aproape de libertate ca niciodata

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 14:41
830 citiri
Opozitia din Siria: Suntem mai aproape de libertate ca niciodata

Liderii Opozitiei din Siria sustin ca regimul presedintelui Bashar Al-Assad este slabit si ca tara se afla "mai aproape de libertate ca niciodata", desi comunitatea internationala nu doreste o interventie militara.

Liga Araba se va reuni din nou sambata pentru a discuta despre problema Siriei, unde continua protestele populatiei si represiunea violenta a autoritatilor, relateaza Voice of America.

In ciuda unui acord realizat saptamana trecuta intre guvernul sirian si Liga Araba, violentele au continuat si peste o suta de persoane si-au pierdut viata.

Liderii Opozitiei siriene, care au sosit la discutii miercuri, au fost bombardati cu oua de protestatarii din Cairo, nemultumiti de faptul ca intelegerea nu a fost respectata.

Ghassan el Saleha, coordonatorul fortelor de Opozitie, a declarat ca va cere Ligii Arabe sa sanctioneze Siria si sa prezinte situatia in fata Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite.

Liga Araba a anuntat insa ca este impotriva unei interventii militare, avand in vedere ca Siria este o putere militara in zona.

Adib Shishakli, un membru al consiliului opozitiei, sustine ca este posibil sa nu fie nevoie de o interventie militara. "Regimul nu este la fel de puternic precum era. Da, continua violenta impotriva poporului, sunt oameni ucisi in fiecare zi, insa astazi suntem mai aproape de libertate ca oricand", a spus acesta.

Siria: Peste 3.500 morti, bilantul a opt luni de proteste

Fost vicepresedinte sirian: Al-Assad va sfarsi precum Gaddafi

Protestele din Siria au inceput in ianuarie anul acesta, iar un raport recent al Organizatiei Natiunilor Unite a aratat ca peste 3.500 de persoane au fost ucise de atunci in urma violentelor.

Organizatiile non-guvernamentale au cerut o interventie a NATO in tara, similara cu cea desfasurata in Libia, si care a ajutat la prabusirea regimului lui Moammar Gaddafi. Pana in prezent insa, comunitatea internationala a facut doar apeluri verbale la oficialii sirieni sa renunte la violente.

Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a avertizat puterile occidentale sa nu incerce sa intervina in conflictul intern.

Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Armata israeliană a anunțat vineri, 19 aprilie, că a efectuat un atac cu rachetă vizând o unitate de apărare aeriană în sudul Siriei şi a cauzat pagube, scrie agenţia oficială siriană...
#Siria, #opozitie Siria, #Siria libertate , #Siria
Comentarii