Orasul disperarii-infometare si moarte la orice pas, langa capitala Siriei

Marti, 11 Martie 2014, ora 23:55
5352 citiri
Orasul disperarii-infometare si moarte la orice pas, langa capitala Siriei
Foto: news.com.au

Razboiul din Siria pare un conflict fara sfarsit. Tragedia umana se amplifica pe zi ce trece, cetatenii acestei tari confruntandu-se cu greutati inimaginabile pentru alti locuitori ai planetei.

La periferia capitalei siriene, Damasc, se gaseste un cartier al refugiatilor, denumit Yarmouk. Cei care traiesc aici au parte zilnic de experientele traumatizante provocate de razboi, civilii nevinovati fiind victimele atacurilor ordonate de regimul tarii, scrie news.com.au.

Hrana este disponibila in cantitati limitate, pretul ei urcand foarte mult. De exemplu, un kilogram de orez a ajuns sa coste in acest loc nu mai putin de 100 de dolari. Oamenii care traiesc in Yarmouk nu mai au curent electric de aproape un an, iar serviciile medicale sunt si ele precare.

Masa cu hrana pentru caini si plante toxice

Situatia locuitorilor acestui cartier marginas a fost prezentata recent intr-un raport al organizatiei Amnesty International, el fiind publicat aproape de implinirea a trei ani de cand a inceput criza siriana. In acest material este mentionat faptul ca peste 200 de oameni au murit din iulie 2013, de cand cartierul Yarmouk a fost atacat de fortele guvernamentale siriene.

Peste 100 de oameni au murit aici din cauza lipsei hranei. Disperati si infometati, locuitorii au fost nevoiti sa manance mancare pentru caini sau chiar plante toxice. Spitalele au fost inchise, cele care au mai ramas neavand dotarile necesare acordarii ingrijirilor medicale.

Chiar si un doctor a murit in acest cartier, alte sase cadre medicale fiind date disparute.

Conform organizatiei Amnesty International, numeroase scoli si spitale au fost distruse in urma bombardamentelor. Chiar si o moschee din Yarmouk a fost atacata de armata regimului condus de Bashar al-Assad. Amnesty International solicita ca persoanele suspectate de comiterea unor crime de razboi sa fie aduse in fata justitiei, suferinta provocata de acest conflict armat fiind greu de indurat de cetatenii sirieni, se mai arata in acelasi raport.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#razboi siria morti, #siria morti razboi, #siria atacuri razboi , #Siria