Ororile unui razboi care nu se mai termina: Scoli si spitale parjolite cu butoaie explozive

Vineri, 14 August 2015, ora 08:23
2462 citiri
Ororile unui razboi care nu se mai termina: Scoli si spitale parjolite cu butoaie explozive
Foto: Facebook/Ambassador Samantha Power

Fortele guvernamentale siriene au aruncat din luna iulie peste 2.000 de butoaie cu explozivi in intreaga tara, omorand mai multe sute de persoane, a acuzat joi ambasadorul american la Natiunile Unite.

Samantha Power a lansat inca o data un apel pentru a se actiona impotriva acestei practici, utilizata in special la periferia Damascului, si care a facut obiectul unei rezolutii ONU in februarie 2014, in care se cere incetarea bombardamentelor atribuite de tarile occidentale regimului condus de presedintele Bashar Al-Assad, scrie AFP.

"Se pare ca regimul Al-Assad si-a intensificat utilizarea respingatoare a butoaielor cu explozivi ca instrument de teroare impotriva civililor sirieni nevinovati", a condamnat ambasadorul intr-un comunicat.

"Este timpul ca toata comunitatea internationala sa se reuneasca pentru a pune capat folosirii deplorabile a butoaielor cu explozivi si a oricarei alte forme de atac contra civililor din Siria", a subliniat diplomata americana.

Occidentalii, in frunte cu Statele Unite, Franta si Marea Britanie, acuza regimul de la Damasc ca foloseste elicoptere pentru a desfasura aceste atacuri.

Siria, asediata: 1.000 de bombe lansate spre doua orase

Samantha Power a condamnat, de asemenea, ultimul val de atacuri de acest gen, care "au ucis sute de persoane si au distrus scoli, piete, spitale si ambulante".

Consiliul de Securitate studiaza mai multe noi proiecte de rezolutie vizand sa sporeasca presiunea asupra Damascului.

Potrivit unor ONG-uri, aceste atacuri sunt una dintre principalele cauze ale deceselor din aceasta tara intrata in al cincilea an de conflict, soldat pana in prezent cu peste 240.000 de victime.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Siria atacuri scoli spitale, #Siria butoaie explozive, #rezolutie ONU Siria SUA , #Siria