Prima Doamna a Siriei, la Opera din Damasc - iesire in public surprinzatoare

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 00:15
3620 citiri
Prima Doamna a Siriei, la Opera din Damasc - iesire in public surprinzatoare

Controversata sotie a presedintelui sirian Bashar al-Assad si-a facut aparitia in public in weekend, la Opera din Damasc, acesta fiind unul dintre rarele momente in care a putut fi vazuta de "supusi".

Cu parul strans in coada si un zambet candid, Asma al-Assad, de origine siriano-britanica, fiica unui cardiolog si a unei femei diplomat, absolventa de King's College, de unde are o diploma in IT si una in literatura franceza, fosta angajata a JP Morgan, a participat la un eveniment de strangere de fonduri pentru "mamele martirilor", a soldatilor ucisi in razboiul de doi ani, conform unei postari pe pagina de Facebook a sotului ei.

Cei trei copii pe care ii are cu presedintele sirian, cu care este casatorita din 2000, la 6 luni dupa ce acesta a devenit sef de stat, au luat parte si ei la eveniment, relateaza CNN.

In fotografiile postate pe reteaua de socializare, Asma al-Assad, in varsta de 37 de ani, se lasa sarutata pe obraz de o femeie, insa comentariile sunt extrem de succinte.

Potrivit analistilor americani, o astfel de iesire in public este menita a arata ca prima familie din Siria nu si-a pierdut din putere, ca regimul nu scartaie si ca britanica sotie a presedintelui ii sta acestuia alaturi la fel ca si pana acum.

Totusi, datele seci raman: 70.000 de sirieni au murit din martie 2011, arata cifrele oficiale ONU prezentate in februarie. Un raport UNICEF de saptamana trecuta arata ca cel putin 2 milioane de tineri din Siria au nevoie urgenta de ajutoare umanitare, in caz contrar o intreaga generatie ar putea fi pierduta.

Bashar al-Assad a negat ca ar fi responsabil de violentele de pe teritoriul Siriei, mentionand ca cei care au comis atrocitatile sunt "teroristii".

Un "trandafir in desert"

Prima Doamna a Siriei a fost numita, in 2011, de Vogue, un "trandafir in desert" - articol care nu mai apare in prezent pe site-ul publicatiei -, cunoscute fiindu-i gusturile scumpe in materie de haine si faptul ca participa la petreceri simandicoase oriunde in lume.

In ultimul an, Asma aproape ca nu a mai fost vazuta. Multi au vehiculat ideea ca ar trai in Anglia, tara de bastina. Au fost, la un moment dat, interceptate e-mailuri dintre ea si sotul sau, din care reiese ca si-a petrecut timpul facand cumparaturi online, mai ales bijuterii scumpe, arta, mobila de valoare din buticurile din Londra si Paris.

Intr-una din zilele in care a avut loc o ofensiva masiva impotriva lui Assad, in Hama, ea trimitea e-mail-uri unui dealer de arta din Londra, in scopul achizitionarii unor obiecte de arta extrem de scumpe.

Vara trecuta se vehicula ca ar fi plecat in Rusia, insa Moscova a negat. Recent, au aparut chiar informatii ca ar fi insarcinata cu al patrulea copil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#prima doamna Siria iesire public, #fotografii prima doamna Siria, #sotie presedinte Siria, #Asma al Assad informatii , #Siria