Prima Doamna a Siriei rupe tacerea

Marti, 07 Februarie 2012, ora 11:04
5372 citiri
Prima Doamna a Siriei rupe tacerea

Sotia presedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, a rupt tacerea de 11 luni si, intr-o scrisoare adresata unui cotidian britanic, ii ia apararea sotului sau, ale carui forte au omorat peste 5.000 de persoane de la inceperea protestelor in Siria.

Nascuta in Marea Britanie, Asma Assad reprezenta o speranta de deschidere si bunavointa pentru cei care mai trageau nadejde ca aceasta sa isi exercite influenta asupra sotului ei, insa dupa o tacere aproape complice, de 11 luni, interventia Primei Doamne este dezamagitoare: isi sustine pe deplin sotul in actiunile sale, desi ii plange pe cei morti in represiunea brutala din Siria, scrie Telegraph.

Intr-un mesaj transmis prin email cotidianului The Times, Asma Assad, in varsta de 36 de ani, scrie ca sotul sau este "presedintele Siriei, nu a unei factiuni a sirienilor, si Prima Doamna il sustine in acest rol".

Mesajul continua: "Agenda foarte plina a Primei Doamne este inca concentrata pe sustinerea variatelor organizatii caritabile cu care lucreaza si pe dezvoltarea rurala, in paralel cu sustinerea presedintelui. In aceste zile, ea este la fel de implicata si in incurajarea dialogului. Ea asculta si consoleaza familiile victimelor violentelor".

Inainte de criza din Siria, Asma Assad era una din cele mai vizibile femei din Orientul Mijlociu. Spre deosebire de sotul sau, alawit, ea este sunnita, originara din Homs, unde fortele sotului sau desfasoara, zilele acestea, un adevarat masacru.

Carismatica si sic, cu o diploma in calculatoare de la King's College in Londra, a lucrat ca bancher de investitii si a incercat sa promoveze o imagine moderna a regimului de la Damasc, dupa casatoria cu Bashir, in 2000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Asma Assad, #Asma Assad violente Siria, #Asma Assad Siria morti , #Siria