Putin s-a intalnit cu Hollande si Merkel, dar nu s-au inteles: In Alep au loc crime de razboi!

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 08:45
8215 citiri
Putin s-a intalnit cu Hollande si Merkel, dar nu s-au inteles: In Alep au loc crime de razboi!
Foto: Arhiva Hepta.ro

"Crime de razboi" - asa a descris presedintele Frantei, Francois Hollande, bombardarea orasului sirian Alep, dupa intalnirea pe care a avut-o, miercuri, cu omologul sau rus Vladimir Putin si cu cancelarul german Angela Merkel.

"Ce se intampla in Alep... e vorba de crime de razboi. Una dintre cererile noastre este ca bombardarea de catre regim si sustinatorii sai rusi sa inceteze", a transmis Hollande dupa intrevederea de la Berlin, transmite The Guardian.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a condamnat raidurile aeriene din acest oras sirian, pe care le-a descris ca fiind "inumane si crude".

In aceste conditii, cei doi lideri europeni au subliniat faptul ca nu exclud posibilitatea sa impuna noi sanctiuni Rusiei, de data aceasta pentru implicarea in razboiul din Siria. Subiectul va fi discutat, joi si vineri, la summitul UE la care participa si presedintele roman Klaus Iohannis.

De asemenea, si SUA si Marea Britanie au cerut sanctiuni pentru Rusia, din cauza interventiei militare din Siria.

Revenind la situatia din Alep, Hollande a sustinut ca Putin a parut dispus sa fie de acord sa extinda perioada in care se va aplica acordul de incetare a focului, astfel ca intelegerea ar trebui sa intre in vigoare joi si sa dureze cam 11 ore.

In aceasta scurta perioada, voluntarii vor imparti alimente, apa si alte lucruri populatiei din orasul sirian care se afla sub asalt de ceva vreme. In plus, civilii vor putea parasi zona.

Pe de alta parte, armata siriana a transmis ca acordul de incetare a focului ar putea dura 3 zile.

Ce spune Putin

Dupa intalnirea cu Hollande si Merkel, Putin a tinut si el o conferinta de presa, in cadrul careia a reiterat pozitia tarii sale in ceea ce priveste conflictul din Siria.

Liderul de la Kremlin a vorbit despre "planurile Rusiei de a extinde perioada fara bombardamente in orasul sirian Alep cat de mult e posibil, in functie de modul in care evolueaza lucrurile in regiune", transmite Russia Today.

De asemenea, a facut un apel la sirieni pentru a-si face o noua constitutie.

Care e situatia in Alep

Orasul sirian Alep e controlat de rebelii care vor sa-l indeparteze de la putere pe presedintele Bashar al-Assad, iar din septembrie incoace - adica dupa ce Rusia a anuntat ca va sustinte atacuri acolo - e bombardat incontinuu.

Bombele au distrus numeroase locuinte, dar si scoli si alte cladiri, astfel ca Uniunea Europeana a transmis ca dezaproba interventia militara din Alep.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#discutii Siria Merkel Hollande Putin, #crime razboi Siria, #Rusia razboi Siria , #Siria