Razboi in Siria: Raidurile Rusiei au afectat cinci spitale

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 14:48
2434 citiri
Razboi in Siria: Raidurile Rusiei au afectat cinci spitale
Foro: Captura YouTube

Aviatia rusa a desfasurat noua raiduri care au lovit cinci spitale si centre de ingrijire in regiuni controlate de rebeli in Siria, omorand civili si personal medical, a precizat o organizatie americano-siriana din domeniul sanatatii.

Intr-un comunicat publicat in noaptea de joi spre vineri, Societatea Medicala Siriano-Americana (SAMS), care activeaza in Siria si sustine centre medicale, a afirmat ca raidul sangeros de marti asupra unui spital de campanie din provincia Idleb (nord-vest) "se adauga altor opt care au vizat spitale", relateaza AFP.

De la inceputul razboiului din Siria, in 2011, au avut loc 313 atacuri comise de diversi protagonisti asupra unor instalatii medicale din tara, a precizat aceasta organizatie cu sediul in SUA si finantata de medici americani si sirieni.

Cinci centre medicale gestionate de SAMS au fost vizate de raiduri rusesti, dintre care doua in provincia Alep (nord), unul in provincia Latakia (vest), unul in provincia Hama (centru) si cel de marti de la Idleb, a subliniat organizatia.

Potrivit SAMS, in acest ultim atac au murit doi membri ai personalului medical si cel putin doi civili si au fost raniti alti 28 de civili. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a vorbit despre 13 morti.

Rusia a dezmintit ca fermitate ca vreunul dintre raidurile sale ar fi lovit spitalul de campanie din Idleb.

Rusia dezminte ca a bombardat un spital in Siria: Admiram imaginatia celor care au spus asta (Video)

"Civilii continua sa fie supusi unor violente inimaginabile in Siria si facem apel la comunitatea internationala sa actioneze prin toate mijloacele necesare pentru a pune capat atacurilor impotriva civililor si a impiedica comiterea de alte atacuri asupra unor centre de ingrijire", a declarat seful SAMS, Ahmad Tarakji.

Raidurile Rusiei in Siria au inceput la 30 septembrie, pentru sustinerea operatiunilor terestre ale fortelor regimului lui Bashar al-Assad impotriva rebelilor.

Ministru britanic: Atacurile Rusiei au ucis sute de civili in Siria

Razboiul a cauzat moartea a peste 250.000 de persoane de la inceputul conflictului in martie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Rusia bombardat spitale Siria, #Rusia victime Siria, #Rusia morti Siria, #spitale bombardate Siria , #Siria
Comentarii
Poza doruletz13
doruletz13
rank 5
Rusia dezminte ca a bombardat un spital in Siria