Rusia a adus in Siria cel mai nou avion de vanatoare pe care il are (Video)

Joi, 22 Februarie 2018, ora 16:27
12321 citiri
Rusia a adus in Siria cel mai nou avion de vanatoare pe care il are (Video)
Foto: Facebook/Teknologi & Strategi Militer

Mai multe clipuri video postate pe retelele de socializare arata ce pare a fi noul avion de vanatoare rusesc, Sukhoi Su-57.

Imaginile filmate in Siria prezinta un prototip al unui avion de generatia a cincea care se vrea concurentul direct al aeronavei americane de lupta F-22.

Justin Bronk, un expert din cadrul Royal United Services Institute, spune ca imaginile prezentate pe retele de socializare confirma unele informatii despre prezenta avioanelor Su-57 in Siria si a adaugat ca este posibil sa fie vorba doar despre un gest cinic al Rusiei pentru a-si spori vanzarile de echipament militar, informeaza Business Insider.

"Pentru a-si atinge obiectivele in Siria, Rusia s-a folosit de tot arsenalul pe care il are, indiferent daca sunt avioane vechi sau noi", a mai spus expertul militar.

Bronk sustine ca Rusia recurge la astfel de gesturi doar pentru a-si creste exporturile de avioane Su-57, deoarece in momentul vanzarii poate spune ca acest model si-a dovedit "eficienta in lupta". "Intr-un stat care are uriase probleme bugetare, realizarea unui asemenea proiect este ceva prestigios", a mai declarat Bronk.

In ultimele trei zile, 13 spitale din regiunea Ghouta au fost bombardate de fortele regimului Assad, informeaza Agerpres.

Campania militara a regimului sirian impotriva enclavei rebele, unde 400.000 de locuitori sunt asediati, s-a soldat pana acum cu moartea a cel putin 335 de civili, printre care 79 de copii si 50 de femei, si cu ranirea a peste 1.700, arata cel mai recent bilant al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Rapoartele militare citate de presa occidentala arata ca in ultimele saptamani fortele aeriene ale Statelor Unite ar fi ucis peste 200 de mercenari rusi care luptau alaturi de fortele regimului Assad dupa ce acestia ar fi incercat sa atace o baza militara si o rafinarie care erau aparate de fortele americane.

Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denuntat informatiile aparute in presa referitoare la uciderea a sute de mercenari rusi si a declarat ca acestea sunt doar "o incercare de exploatare a razboiului din Siria".

C.S.R.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sukhoi Su 57 F 22, #Siria lupte morti , #Siria
Comentarii
Poza halepeno
halepeno
rank 5
"Rusia a adus in Siria cel mai nou avion de vanatoare pe care il are