Se apropie sfarsitul lui Assad?

Autor: Ana Ilie
Sambata, 05 Mai 2012, ora 17:13
3261 citiri
Se apropie sfarsitul lui Assad?

Intr-o coincidenta extraordinara, presedintele sirian, Bashar al-Assad, a avut o intalnire cu UFO-logul rus Kirsan Iliumjinov, excentricul presedinte al federatiei internationale de sah, acelasi care l-a vizitat si pe Moammar Gaddafi cu cateva luni inainte de caderea si, in cele din urma, moartea dictatorului libian.

Desi nu prea mai primeste vizite straine in ultima perioada, si situatia din tara nu este de natura sa-i permita relaxarea, Assad a gasit trei ore libere in care sa-l primeasca pe Iliumjinov si sa joace o partida de sah cu acesta, cam la un an de la intalnirea dintre Gaddafi si rusul care crede ca a fost rapit de extraterestri, scrie Independent.

Iliumjinov sustine ca extraterestrii l-au purtat intr-un tur mistic al galaxiei intr-o nava spatiala, in 1997, ca extraterestrii au daruit sahul pamantenilor si ca Pamantul se va ciocni cu planeta Nebiru daca oamenii nu isi curata aura jucand mai mult sah, sport care, printre altele, ii poate ajuta pe oameni sa-si recastige puterile de teleportare si telekinezie.

Fostul guvernator al Kalmikiei a facut mai multe vizite bizare in ultimii ani, printre "prietenii" sai numarandu-se Saddam Hussein, Moammar Gaddafi si Chuck Norris. Desi despre Chuck Norris nu se poate spune decat ca a intrat intr-un con de umbra profesional, ceilalti doi sunt morti, unul spanzurat in urma invaziei americane, celalalt ucis de cetatenii sai si abuzat dupa moarte, in urma unei revolutii populare ce a beneficiat de interventia NATO.

Siria este, de mai bine de un an, intr-o stare de criza profunda. Vizita lui Iliumjinov poate fi o simpla coincidenta sau un semn cu privire la trainicia regimului Assad, cine stie? Cert este ca Assad a decis, in urma intalnirii, ca una din prioritatile tarii este introducerea orelor obligatorii de sah in scoli. Mai mult, cei doi interlocutori au discutat despre organizarea unei conferinte la Damasc la care sa participe laureatii Premiului Nobel pentru Pace, ba chiar Assad s-a lasat convins sa il invite pe Dalai Lama in Siria.

Pe langa aprecierile la adresa calitatilor de jucator de sah ale lui Assad (e foarte bun!) Iliumjinov a avut ocazia sa reproduca fidel pozitia Rusiei fata de criza din Siria (este agravata de faptul ca rebelii primesc ajutor si arme din afara).

Nu este limpede insa in ce masura Iliumjinov este folosit de Rusia pentru a transmite mesaje neoficiale. In iunie anul trecut, cu cateva luni inainte de caderea dictatorului libian, in plin bombardament NATO in capitala libiana, colonelul Moammar Gaddafi s-a intretinut, cordial, cu Iliumjinov.

Rusului nici prin cap nu i-a trecut sa-l convinga pe Gaddafi sa renunte la putere - mai mult, a parut a-l vizita pentru a-i intari moralul si pentru a-l invata o miscare-doua de sah.

Televiziunea libiana a facut publice imagini de la intalnire: Iliumjhinov il lauda pe Gaddafi pentru rezistenta. "E o mare onoare pentru mine sa fiu aici si sa constat ca sunteti foarte bine, sanatos, pentru ca multa lume...ofera informatii gresite" a spus rusul.

Cei doi barbati au inceput apoi o partida ciudata de sah. Fiindu-i cedata prima mutare, Gaddafi a deschis nepriceput, mutand pionul de la F3 la F4- Iliumjinov a luat piesa si i-a mutat-o inapoi. Culmea este ca partida s-a incheiat la egalitate, cu cei doi stragandu-si mana pentru camerele de luat vederi. Iliumjinov le-a spus reporterilor ca Gaddafi a promis sa nu paraseasca niciodata Libia.

Vizita de doua zile a rusului, desi pare la o prima vedere a fi in contradictie cu pozitia Kremlinului, nu ar fi putut avea loc fara cel putin aprobarea tacita a Moscovei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Assad vizita UFOlog rus, #Assad vizita presedinte federatie sah, #criza Siria Assad sah , #Siria