Siria: Assad e pregatit sa se predea - Ambasadorul rus la Paris

Autor: Ana Ilie
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 12:23
4977 citiri
Siria: Assad e pregatit sa se predea - Ambasadorul rus la Paris

Ambasadorul rus la Paris a anuntat, vineri, ca presedintele sirian Bashar al-Assad ar fi pregatit sa renunte la putere, dar "intr-o maniera civilizata".

Anuntul, facut mai intai de The Guardian, survine la o zi dupa ce Rusia a anuntat ca nu discuta posibilitatea de a-i acorda azil presedintelui sirian Bashar al-Assad si nici nu este la curent cu eventualele planuri ale acestuia de a veni la Moscova, potrivit unui reprezentant al presedintelui Vladmir Putin.

Liderul de la Damasc a acceptat ca va fi nevoit sa abandoneze puterea, a spus Alexandre Orlov la radioul francez. "La conferinta de la Geneva, a fost un comunicat final care prevede o tranzitie spre un sistem democratic. Comunicatul final a fost acceptat de Assad. Assad si-a nominalizat reprezentantul care a condus negocierile cu opozitia pentru tranzitie. Asta inseamna ca a acceptat sa plece, insa intr-o maniera civilizata", a mai spus reprezentantul rus.

Rusia este unul din cei mai apropiati aliati ai Siriei, insa ministerul sirian de Informatii a subliniat ca afirmatiile lui Orlov sunt "fara baza".

Intr-o evolutie paralela, rebelii sirieni au preluat controlul mai multor puncte de control la granita cu Turcia si Irakul, intr-o noua miscare indrazneata ce ii pune probleme presedintelui Bashar al-Assad.

Siria: Asasinate la scara inalta - rebelii spun ca Assad se prabuseste

Un inalt oficial irakian a precizat ca toate trecerile la frontiera estica a Siriei au fost preluate si doua posturi la granita cu Turcia se afla in mainile rebelilor, scrie BBC.

Noua evolutie vine la doar doua zile dupa ce o bomba a ucis trei figuri importante ale regimului de la Damasc.

Sirienii din Romania au protestat aproape de ambasada Rusiei la Bucuresti

Importanta trecere Abu Kamal, de pe raul Eufrat, in est, a fost capturata dupa o ciocnire cu fortele rebele, au anuntat activistii din opozitie. Guvernul irakian, considerat a-l sustine pe Assad, a amenintat ca isi va inchide granita, si un oficial a subliniat ca trecerea de la Abu Kamal va fi cu siguranta inchisa.

Cel putin 20 de soldati sirieni si comandantul lor au fost ucisi cand un post de armata din est a fost atacat, intr-un incident separat.

La frontiera cu Turcia, rebelii au preluat controlul posturilor Bab al-Hawa si Jarablus. Inregistrarile video de la Bab al-Hawa, in provincia Idlib, ii infatiseaza pe rebeli distrugand portretele lui Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Siria Assad se preda, #Siria Assad renunta putere, #Siria granite control rebeli , #Siria