Siria cere ca Rusiei sa i se permita sa atace Statul Islamic: Toti luptam impotriva aceluiasi dusman

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 16:10
3859 citiri
Siria cere ca Rusiei sa i se permita sa atace Statul Islamic: Toti luptam impotriva aceluiasi dusman
Foto: Captura Youtube/Nizar Abboud

Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul sau permanent pe langa aceasta organizatie Bashar al-Jaafari, ca Rusiei sa i se permita lansarea de atacuri impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedeaza si Statele Unite.

"Pentru ce SUA se lupta cu Statul Islamic folosind avioane de lupta, iar rusilor le este interzis? Nu este de inteles. In cele din urma, toti luptam impotriva aceluiasi dusman", a afirmat reprezentantul sirian, citat de agentia TASS.

Comentand informatiile legate de trimiterea in Siria de tehnica militara rusa ce ar avea scopul crearii unei baze militare in orasul de coasta Latakia, Bashar al-Jaafari (foto) a afirmat ca toate activitatile militare ale Rusiei se inscriu in cadrul cooperarii bilaterale in domeniul militar, cooperare ce are loc de mai multi ani si care, a spus el, "nu este un secret".

Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati

Ambasadorul sirian a mai declarat ca SUA, spre deosebire de Siria si Rusia, au o abordare "lipsita de seriozitate" in ceea ce priveste lupta impotriva organizatiei jihadiste, acuzand totodata Washingtonul ca foloseste campania sa militara ca pretext pentru amestec in treburile interne ale statului sirian.

Presedintele sirian Bashar al-Assad declara intr-un interviu difuzat miercuri de mass-media rusa ca actiunile coalitiei conduse de SUA in lupta impotriva Statului Islamic nu au schimbat cu nimic situatia in Siria si ca gruparea jihadista isi continua expansiunea.

Declaratiile oficialilor de la Damasc intervin in contextul in care SUA au acuzat recent Rusia ca a desfasurat material si soldati in apropiere de orasul Latakia, controlat de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezentei sale militare in Siria.

Obama transmite un mesaj clar Rusiei: Strategia in Siria este sortita esecului

La summitul de marti de la Dusanbe (Tadjikistan) al Organizatiei Tratatului pentru Securitate Colectiva (bloc militar regrupand sase foste republici sovietice in frunte cu Federatia Rusa), presedintele Vladimir Putin a afirmat insa ca Rusia va continua sa ofere asistenta tehnico-militara Damascului in lupta impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, sustinand ca, 'daca Moscova nu ar fi sprijinit Siria, situatia din aceasta tara ar fi fost mai grava decat in Libia'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Siria Rusia atac Stat Islamic, #Siria arme Rusia razboi , #Siria
Comentarii