Siria fierbe: Zeci de mii de persoane protesteaza in toata tara

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 22:56
1450 citiri
Siria fierbe: Zeci de mii de persoane protesteaza in toata tara

Zeci de mii de persoane au protestat vineri in Siria, in cadrul celor mai ample manifestatii desfasurate de la declansarea miscarii antiguvernamentale.

Potrivit Haaretz, in total au fost ucise 24 de persoane, printre care se afla si doi copii, a anuntat un reprezentant al unei organizatii pentru protectia drepturilor omului. Potrivit acestuia, numarul mortilor ar putea creste.

Numai in Deraa, cel putin 16 persoane au fost ucise si alte cateva zeci au fost ranite de tiruri ale fortelor de securitate siriene, potrivit Reuters.

Siria: Va curge sange

Protestatarii au pornit din districtul Midan din Damasc, manifestandu-si solidaritatea cu orasul Deraa, considerat punct de plecare al miscarii de protest siriene, soldata pana acum cu cel putin 500 de victime.

Mitinguri au fost raportate si la Homs, in nord, la Qamishli si in orasele de pe coasta, Latakia si Baniyas.

Locuitorii orasului Baniyas, dar si persoane venite din satele vecine au cerut "inlaturarea regimului" si au scandat "Libertate, solidaritate cu Deraa", centrul miscarii de contestare din sudul tarii asediat de luni de armata.

Siria: 6 persoane ucise de lunetisti la Daraa

Strigand "Nu ne e frica!", demonstrantii au cerut demisia presedintelui Siriei, Bashar Assad, si au promis sprijin pentru locuitorii din orasul Deraa.

Televiziunea de stat din Siria a anuntat ca o baza militara din Dara a fost atacata de catre persoane inarmate, care au ucis patru soldati si au capturat alti doi.

In cadrul unei intalniri de urgenta care a avut loc vineri, la Geneva, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a condamnat autoritatile siriene.

Acesta a adoptat o rezolutie denuntand "folosirea violentei impotriva protestatarilor", cu 26 voturi pentru, noua impotriva si sapte abtineri.

In timpul ce a trecut de la inceperea protestelor in Siria, in 18 martie, lunetistii au tras impotriva multimilor neinarmate in orasele de coasta Banias, Jabla si Lattakia, in orasul industrial din centrul tarii Homs si in orasele apropiate Capitalei Damasc, Harasta, Daraya si Duma.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#proteste Siria, #manifestatii Siria morti , #Siria