Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Siria: Fortele lui Assad au comis un nou masacru

Joi, 07 Iunie 2012, ora 11:35
2800 citiri
Siria: Fortele lui Assad au comis un nou masacru

Fortele loiale presedintelui sirian, Bashar al-Assad, au "masacrat" aproximativ 100 de persoane, inclusiv femei si copii, a anuntat, joi, opozitia siriana. SUA au cerut imediat transferul deplin al puterii, iar Marea Britanie a condamnat atacul, facand apel la o actiune concertata a comunitatii internationale.

Apelul secretarului american de Stat, Hillary Clinton, a creat mediul pentru un nou blocaj diplomatic pe tema Siriei, in conditiile in care China si Rusia s-au pronuntat clar impotriva interventiei si schimbarii de regim in Siria, scrie France24.

"Avem 100 de morti in satul Al-Kubeir, printre care se afla 20 de femei si 20 de copii", a anuntat Mohammed Sermini, purtator de cuvant al Consiliului National Sirian, aflat in exil. Sermini a precizat ca fortele regimului se afla in spatele masacrului.

Si alte surse au raportat crimele in masa din aceeasi zona, inclusiv Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a anuntat ca este vorba despre cel putin 87 de morti.

Guvernul sirian a negat, joi, rapoartele, spunand ca sunt false si ca, de fapt, este vorba despre "o grupare terorista ce a comis o crima oribila in regiunea Hama, facand noua victime. Rapoartele presei contribuie la varsarea sangelui sirienilor".

Insa Observatorul a contrazis varianta oficiala, spunand ca militiile shabiha ale regimului, inarmate cu pusti si cutite, au comis "noul masacru" la o ferma, dupa ce aceasta a fost bombardata de trupe.

Atat Sermini cat si Observatorul au cerut observatorilor ONU sa se deplaseze imediat in regiune pentru a investiga incidentul.

Rapoartele privind noul masacru survin dupa ce, la 25 mai, 108 persoane au fost macelarite la Houla, in centrul tarii, majoritatea copii si femei sumar executati.

Daca rapoartele privind masacrul din provincia centrala Hama sunt corecte, atunci acest incident ar fi una din cele mai grave atrocitati din cele 15 luni de revolta impotriva regimului Assad.

Ministrii si trimisii la nivel inalt ai 15 tari si UE au cazut de acord, miercuri, la o intalnire pe tema Siriei, sa intituie un "grup de coordonare" care sa ofere sprijin opozitiei siriene, a anuntat tara ce a gazduit evenimentul, Turcia.

Ramane de vazut ce masuri concrete va determina ultimul incident, avand in vedere ca, dupa rapoartele privind masacrul de la Houla, mai multe state europene, din Golf, si SUA, au expulzat ambasadorii sirieni in semn de protest.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Siria masacru nou, #Siria masacru Hama, #siria morti , #Siria