Siria: Frontul Al-Nusra ameninta cu represalii "in lumea intreaga"

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 10:00
4358 citiri
Siria: Frontul Al-Nusra ameninta cu represalii "in lumea intreaga"

Frontul Al-Nusra, ramura siriana a retelei teroriste Al-Qaida, a amenintat sambata cu represalii "in lumea intreaga" tarile coalitiei conduse de Washington care efectueaza lovituri in Siria contra jihadistilor, denuntand aceasta ofensiva ca fiind un "razboi impotriva islamului", relateaza AFP.

"Aceste state au comis un act oribil care le va trece pe lista cu tintele fortelor jihadiste in lumea intreaga", a avertizat purtatorul de cuvant al Frontului Al-Nusra, Abu Firas al-Souri, intr-o inregistrare video difuzata pe internet.

Coalitia condusa de Statele Unite si aliatii lor arabi efectueaza de la 23 septembrie lovituri in Siria impotriva pozitiilor detinute de organizatia extremista Statul Islamic (SI), dar vizeaza in acelasi timp si Frontul al-Nusra, grup jihadist clasat de Washington ca "organizatie terorista". Al-Nusra a pierdut cel putin 57 de luptatori in aceste lovituri, potrivit unui ONG.

Coalitia de lupta impotriva Statului Islamic - ce face fiecare tara

"Suntem angajati intr-un lung razboi", a subliniat purtatorul de cuvant al Frontului Al-Nusra. "Acest razboi nu se va incheia in cateva luni, sau intr-un an, ori in cativa ani, el va putea dura decenii", a spus el in inregistrarea difuzata pe canalul YouTube al grupului.

"Suntem capabili sa rezistam", a mai spus Abu Firas al-Souri, adaugand ca acest "razboi nu este indreptat impotriva Al-Nusra, ci contra islamului".

El a acuzat tarile arabe care participa la lovituri, afirmand ca acestea s-au plasat "de partea opresiunii si a necredinciosilor" si avertizand ca "acest lucru va avea consecinte".

Statele Unite au facut cunoscut ca au lovit marti in Siria un grup periculos intitulat Khorassan, insa pentru experti si rebeli, este vorba in realitate de jihadistii Frontului Al-Nusra care lupta alaturi de insurgenti impotriva regimului de la Damasc.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Al Nusra ameninta represalii, #Al Nusra atentate, #siria razboi , #Siria