Siria, inecata in sange: Armata a ucis 124 de oameni, intr-o singura zi (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 22:57
3143 citiri
Siria, inecata in sange: Armata a ucis 124 de oameni, intr-o singura zi (Video)
Foto: The Guardian

Cel putin 100 de persoane au fost ucise, duminica, in Hama, dupa ce tancurile au patruns in oras si au inceput sa mitralieze la intamplare oamenii, spun activistii pentru drepturile omului din regiune. Cateva zeci de persoane au fost ucise in confruntari si in alte localitati, in cea mai recenta incercare a guvernului presedintelui Bashir al-Assad de a pune capat protestelor.

"Hama este obisnuita cu masacrele familiei Assad, insa ii spunem acestui tiran ca suntem cu atat mai hotarati sa il indepartam, cu cat ne omoara mai mult", a spus un activist, prin telefon, pentru Monsters and Critics.

In 1982, guvernul a ucis 20.000 de locuitori din Hama, cand populatia sunnita a orasului a incercat sa se revolte impotriva tatalui actualului presedinte, Hafez al-Assad, si a minoritatii alawite pe care a promovat-o in posturi de conducere in fruntea statului sirian.

Duminica, tancurile au patruns in forta in orasul cu 700.000 de locuitori si au inceput sa traga la intamplare. Mai intai insa, a fost intrerupta furnizarea de electricitate si apa.

Trupele au inconjurat unul din cele mai mari spitale, impiedicand oamenii sa-si caute salvarea acolo - peste 100 de persoane au fost ranite si cel putin 97 ucise.

Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Activistii mai spun ca patru autobuze incarcate cu forte de securitate au intrat prin sud in Hama, care se afla la 200 de kilometri de Capitala Damasc.

"Aceasta actiune dura este o cale de a le spune protestatarilor ca si daca incepe Ramadanul, tot va vom omori, daca iesiti pe strazi. Insa noi vom continua si nu ne vom opri, indiferent ce inseamna asta pentru noi", a spus activistul.

In orasul sudic Harak, in provincia Daraa, mai multe persoane, printre care si o fetita de 3 ani, au fost ucise intr-un atac similar celui din Hama. Tancurile au inconjurat Harak si din centru se ridica o coloana neagra de fum.

Un colonel sirian intoarce armele, infiintand Armata Libera Siriana

In orasul estic Deir el-Zour, cel putin sase persoane au fost ucise, duminica in zori, dupa ce tancurile au atacat cartierul al-Joura. 50 de persoane au fost ranite.

Trupele siriene actioneaza in mai multe orase inclusiv Damasc, unde bombele cu cuie aruncate de fortele guvernamentale au ranit cel putin 42 de persoane.

Potrivit unor rapoarte, peste 1.500 de civili au fost ucisi in Siria de la inceperea protestelor impotriva presedintelui Assad, la mijlocul lunii martie. De asemenea, peste 350 de membri ai serviciilor de securitate au fost ucisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Siria, #violente Siria, #siria morti, #siria proteste , #Siria