Siria: Lupte grele la Alep

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 07 August 2013, ora 14:28
2518 citiri
Siria: Lupte grele la Alep

Cel mai mare oras al Siriei este zguduit de lupte crancene. Miercuri dimineata, la marginea orasului nordic Alep s-au declansat ciocniri violente, la o zi dupa ce rebelii au preluat conducerea unei baze aeriene invecinate.

"Lupte grele care ii opun pe rebeli fortelor regimului au izbucnit in apropierea cladirii serviciului de informatii al fortei aeriene din zona Layramun la marginea orasului Alep", a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, potrivit France24.

Grupul de monitorizare a anuntat ca rebelii angajati in lupta sunt islamisti si printre ei se afla si membri ai gruparii jihadiste Frontul Al-Nusra.

Un activist din Alep a declarat ca rebelii incearca sa avanseze spre Nabul si Zahraa, sate siite din zona rurala de langa Alep, care s-au transformat in bastioane ale regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Majoritatea rebelilor din Siria sunt sunniti, in vreme ce Assad este alawit, o ramura a islamului siit.

Intr-o evolutie paralela, o explozie s-a produs in orasul nordic Raqa, singura capitala provinciala ce a cazut de sub controlul regimului. Trei persoane au fost ucise - doua dintre acestea erau copii, a anuntat Observatorul. Zeci de persoane au fost ranite de deflagratia a carei orgine nu a putut fi identificata.

In apropiere de Damasc, o ambuscada a armatei a dus la moartea si ranirea a zeci de rebeli.

ONU estimeaza ca este 100.000 de persoane au murti in razboiul civil din Siria si milioane de oameni si-au parasit locuintele din fata violentelor.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Siria violente Alep, #Siria lupte morti , #Siria
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Va fi vai de cozonacul shiitzilor sirieni
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
eu as vrea un articol despre cei 400 de civili