Siria: Regimul declara victoria

Autor: Ana Ilie
Vineri, 15 Februarie 2013, ora 10:46
3501 citiri
Siria: Regimul declara victoria

Desi ambele parti din conflictul din Siria continua sa lupte din greu, laudandu-se, fiecare, cu progrese, unul dintre membrii regimului presedintelui Bashar al-Assad a declarat deja victoria.

Adjunctul ministrului sirian de Externe, Faisal al-Maqdad, a afirmat, intr-un interviu acordat CNN, ca luptele decurg bine pentru regim, care se asteapta sa fie victorios ...in cele din urma.

"Castigam. Am castigat deja", a declarat al-Maqdad. "Te afli in Damasc, esti constient de ce se intampla in jurul Damascului. Rebelii au amenintat ca vor prelua Damascul in urma cu mai bine de un an si nu sunt acolo. Noi suntem inca acolo", a continuat acesta.

Rebelii, in schimb, privesc situatia diferit. Un atac sinucigas la o baza militara a regimului s-a soldat cu cel putin 20 de soldati morti, saptamana aceasta, in Homs, si saptamana trecuta, fortele guvernamentale bombardau din avioane pozitiile rebelilor din suburbiile Damascului.

Organizatia de activisti ai opozitiei Comitetele Locale de Coordonare din Siria a precizat ca 136 de persoane au fost ucise in violente in Siria joi, inclusiv 47 in Damasc si 32 in Alep.

Saptamana trecuta, rebelii au anuntat ca au lansat o ofensiva impotriva Capitalei, insa regimul neaga ca Damascul s-ar afla sub asediu.

ONU a estimat, joi, ca 70.000 de persoane au murit in cei aproape doi ani de la inceputul violentelor in Siria.

Regimul este deschis negocierilor, a afirmat al-Maqdad. "Speram ca cei care doresc sa stopeze distrugerea Siriei vin la un dialog national fara conditii, pentru a sta impreuna ca sirieni si ca lideri ai sirienilor si pentru a rezolva problemele noastre impreuna".

Intrebat daca al-Assad ar renunta la putere daca nu ar mai fi votat, al-Maqdad a raspuns: "Absolut, dar va asigur ca se bucura inca de o majoritate in Siria".

Al-Maqdad a aparat si actiunile regimului, spunand ca bombardamentele sunt o reactie la violentele Opozitiei. "Nu este optiunea noastra. Aceasta este optiunea pe care ne-au impus-o ca sa ne aparam propriul popor si propriile orase. Noi cerem incetarea acestor actiuni si sa ne reunim la masa unde sa discutam toate problemele noastre impreuna".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Siria victorie regim Assad, #Siria lupte rebeli, #Siria Assad , #Siria