Siria: Un jurnalist american a fost rapit

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 19:14
1782 citiri
Siria: Un jurnalist american a fost rapit

Un jurnalist american este disparut, dupa ce a fost rapit de atacatori neidentificati in nord-vestul Siriei in urma cu sase saptamani, a anuntat familia sa miercuri.

Familia jurnalistului freelancer James Foley, in varsta de 39 de ani, a lansat o campanie publica pentru a-l aduce acasa. Initial, familia ceruse ca vestea privind rapirea lui sa nu fie facuta publica, scrie Chicago Tribune.

Foley a fost rapit in provincia Idlib la 22 noiembrie. GlobalPost, o publicatie online pentru care a scris, spune ca Foley se indrepta spre granita siriano-turca atunci cand masina sa a fost interceptata de un vehicul. A fost scos din masina de doi barbati inarmati si nu s-a mai auzit nimic de el de atunci.

Nicio grupare nu si-a asumat responsabilitatea rapirii jurnalistului.

Mai multi jurnalisti au fost rapiti in Siria in cursul revoltei ce dureaza deja de 21 de luni. Anul trecut, tara s-a dovedit a fi cea mai periculoasa pentru jurnalisti - 28 au murit aici, potrivit Comitetului pentru Protectia Jurnalistilor.

Gruparile rebele care se lupta sa-l rastoarne pe presedintele Bashar al-Assad au retinut si ele jurnalisti considerati a sustine guvernul. Militiile pro-Assad au retinut jurnalisti, inclusiv o echipa de la NBC News, timp de cinci zile, in decembrie. Guvernul sirian restrictioneaza intrarea jurnalistilor in tara, iar Foley a patruns prin zonele controlate de rebeli.

Foley este un corespondent cu experienta in Siria, Afganistan si Libia. In aprilie 2011 a fost capturat in Libia de fortele guvernamentale si retinut 44 de zile, dupa care a fost eliberat, doar pentru a se intoarce si a relata caderea lui Moammar Gaddafi.

Agentia franceza France-Presse, care a folosit materialele lui Foley, a anuntat ca face toate demersurile pentru a-i asigura eliberarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#jurnalist american rapit Siria, #jurnalist rapit Siria , #Siria
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Din articol nu rezulta pentru ce agentie lucra: