Siria - urmeaza razboiul? - Proteste in intreaga lume, inclusiv in Romania. Papa, rugaciuni pentru pace

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 16:58
3128 citiri
Siria - urmeaza razboiul? - Proteste in intreaga lume, inclusiv in Romania. Papa, rugaciuni pentru pace
Foto: Politico

In timp ce presedintele Obama a trimis Congresului American un proiect de rezolutie care autorizeaza folosirea fortei militare pentru o interventie in Siria iar secretarul de stat John Kerry a declarat ca probele arata ca armata lui Assad a folosit gaz sarin impotriva civililor, zeci de manifestari au loc in intreaga lume.

Si in Romania, manifestari individuale - atat pro, cat si contra regimului de la Damasc - au degenerat, fiind nevoie de interventia jandarmilor. 100 de sirieni au marsaluit de la Arcul de Triumf la Piata Charles de Gaulle din Capitala.

Potrivit Realitatea Tv, sustinatorii lui Assad au instigat la violente, astfel ca a fost nevoie de interventia jandarmilor.

Oamenii au scandat "Teroristii!!!" sau "Opriti inarmarea teroristilor in Siria" si au avut poze cu Assad si steagul sirian. Unii dintre protestatari au sustinut chiar ca americanii sunt cei care au folosit arme chimice pentru a justifica interventia in Siria.

Papa a decretat zi de post si rugaciune pentru pace

Papa Francisc a declarat 7 septembrie zi de post si rugaciune pentru pace in Siria. Suveranul Pontif a facut un apel la comunitatea internationala sa negocieze un plan de instaurare a pacii in Siria, fara a folosi violenta.

Papa a condamnat folosirea armelor chimice impotriva civililor sirieni, dar a tinut sa sublinieze ca nu trebuie sa urmeze un razboi, scrie Reuters. Statele Unite si Franta au anuntat deja ca sunt pregatite sa intervina in Siria.

"Folosirea violentei nu aduce pace. Razboiul aduce razboi, violenta aduce violenta", a spus Papa Francisc.

Papa a facut si un apel la toti catolicii din lume sa se roage, pe 7 septembrie, pentru pace in Siria. Pe aceasta data, Suveranul Pontif a declarat ca va tine o slujba speciala la Vatican. Mai mult, liderul Bisericii Catolice i-a indemnat pe oamenii cu suflet bun, de orice confesiune, sa se alature initiativei catolice.

Proteste in Europa si Statele Unite impotriva interventiei in Siria

Dupa ce presedintele Barack Obama a anuntat ca Statele Unite sunt gata sa intervina in Siria, mai multe proteste pro si contra interventiei au avut loc in Statele Unite si in Europa.

Imediat dupa anunt, in fata Casei Albe, o suta de protestatari au venit sa isi exprime dezacordul cu decizia Americii.

"Vom fi aici in fiecare zi pentru a opri bombardarea altei tari. Cred ca acest guvern are destula putere de a sta de vorba cu toate partile implicate si de a calma situatia", a declarat unul dintre protestatari, potrivit Politico.

In acelasi timp, in fata Casei Albe s-au adunat si alti 50 de protestatari care isi aratau sustinerea fata de anuntul lui Barack Obama. "Suntem aici ca sa ii spunem lui Obama ca este un lider al lumii libere si ca trebuie sa ia masuri", a declarat unul dintre manifestantii pro interventiei militare in Siria.

"David Cameron face o mare greseala"

Si in centrul Londrei mai multe mii de protestatari s-au adunat duminica pentru a-si exprima nemultumirea fata de o eventuala interventie a fortelor britanice, alaturi de Statele Unite, in Siria, arata Al Jazeera.

"Oamenii sunt foarte suparati in legatura cu ultimele evenimente. Suntem alaturi de sirieni, dar trebuie spus ca un eventual bombardament din partea noastra ar fi de fapt un act de razboi cu ramificatii foarte periculoase. David Cameron face o mare greseala", a fost declaratia unuia dintre protestatrii din centrul Londrei, potrivit The Independent.

Si in Germania 700 de oameni au iesit in strada, in Frankfurt, pentru a scanda lozinci impotriva unei eventuale interventii in Siria, scrie CTV News.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Siria Papa pace proteste, #interventie Siria razboi, #Statele Unite proteste interventie Siria , #Siria
Comentarii