Stim totul despre John Jihadistul, dar cine este "Jack Jihadistul": Terorist sau binefacator?

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 19:50
4911 citiri
Stim totul despre John Jihadistul, dar cine este "Jack Jihadistul": Terorist sau binefacator?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa ce stirile cu John Jihadistul au ingrozit o lumea intreaga, presa britanica vorbeste acum despre un nou tanar plecat in Siria, care a fost poreclit Jack Jihadistul.

Daca unii sustin ca tanarul britanic ar fi terorist, mama lui spune ca aceste acuzatii sunt "absolut ridicole" si ca fiul sau a plecat in Siria pentru a-i ajuta pe refugiati, nu pentru a se alatura militantilor ISIL, scrie The Independent.

John Jihadistul si-a avertizat fratele mai mic sa nu-i calce pe urme: Nu fi ca mine!

Jack Letts, in varsta de 20 de ani, a plecat de acasa in urma cu mai mult de un an, iar de atunci a calatorit prin regiunea zdruncinata de razboi. Weekendul trecut, presa a relatat ca Letts a devenit primul britanic alb care se alatura gruparii jihadiste. S-a mai scris ca tanarul s-a casatorit cu o femeie din orasul Fallujah - unde locuiesc multi luptatori britanici - si ca ar avea un copil cu ea.

Cum e viata in mica Londra, orasul plin de britanici din califatul Statului Islamic

Acum, familia si prietenii s-au aratat revoltati de aceste dezvaluiri si au acuzat presa "de extrema-dreapa" ca dezinformeaza cu privire la intentiile tanarului. Mama lui, Sally, spune ca a vorbit cu fiul sau duminica.

"Nu este membru ISIL (...). Nu are un fiu si nu este cunoscut sub numele de Abu Mohammed. Am vorbit cu el ieri si ne-a spus ca nu a vazut o arma in viata lui. S-a dus acolo in scop umanitar, pentru a-i ajuta pe copiii sirieni din taberele pentru refugiati. Nu e ca si cum se ascunde, ne spune pana si ce a mancat la micul-dejun. Toate acuzatiile sunt absolut ridicole, este socant. Se presupune cumva ca ar fi un jihadist mondial? Este absolut ridicol", a declarat Sally.

Ea a spus ca Politia a investigat familia timp de peste un an, insa nu a gasit nicio dovada ca tanarul ar fi facut ceva gresit. Parintii lui, John si Sally, si-au descris fiul ca fiind "generos, glumet si bland" si au spus ca se simt "tradati" de modul in care presa a relatat despre cazul lui.

"Lucrurile care s-au scris despre el sunt complet false", au precizat ei pentru Oxford Mail.

In mai multe fotografii postate pe Facebook, Jake Letts apare pozand cu degetul aratator ridicat, aparent in fata Tabqa Dam din Siria, o zona controlata de Statul Islamic.

Presa a speculat ca tanarul s-ar fi alaturat Statului Islamic, insa rudele au spus ca singurul lucru adevarat dintre toate cele care au aparut in ziare este ca Jake Letts este musulman si ca acum se afla in Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Jack Jihadistul, #tanar britanic Siria , #Siria
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Pai, mai schimba si ei personajele ca sa nu se plictiseasca