SUA avertizeaza Rusia sa nu blocheze procesul de pace din Siria

Luni, 23 Aprilie 2018, ora 22:48
3714 citiri
SUA avertizeaza Rusia sa nu blocheze procesul de pace din Siria
Foto: Arhiva Hepta.ro

Statele Unite au avertizat Rusia sa nu obstructioneze procesul de pace din Siria, in vreme ce statele reunite la summitul G7 au denuntat unanim "comportamentul negativ" al Moscovei.

"Rusia trebuie sa fie un partener constructiv in Siria, altfel va fi trasa la raspundere", a declarat ecretarul de Stat interimar John Sullivan, potrivit agentiei Reuters, dupa reuniunea ministrilor de Externe din Grupul statelor puternic industrializate (G7) desfasurata in orasul canadian Toronto.

Grupul G7 a denuntat "comportamentul negativ" al Rusiei, dar s-a aratat dispus sa poarte un dialog cu administratia lui Vladimir Putin.

"A fost unitate in cadrul G7 in exprimarea de opozitie fata de compportamentul negativ al Rusiei", a declarat un alt oficial din cadrul Departamentului de Stat, citat de CNBC. "De asemenea, a fost si deschidere in randul membrilor G7 fata de dialogul cu Rusia, in timp ce tragem la raspundere Moscova pentru activitatile negative si eforturile in sensul destabilizarii natiunilor", a precizat oficialul american.

"Le transmitem rusilor ca, daca vor sa fie tratati ca mare putere, trebuie sa colaboreze cu noi", a explicat un diplomat prezent la reuniune.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a indemnat Rusia sa contribuie la solutionarea crizei din Siria, in contextul in care Moscova si Teheranul ofera sustinere Administratiei Bashar al-Assad. "Stim ca, spre exemplu, conflictul sirian nu poate fi rezolvat fara Rusia. Astfel ca Moscova trebuie sa faca propuneri constructive", a spus seful diplomatiei germane.

Statele Unite, Marea Britanie si Franta au bombardat recent baze militare siriene, dupa un atac chimic atribuit regimului Bashar al-Assad, care a negat orice implicare. Moscova considera atacul chimic din Siria o inscenare menita sa fie pretext pentru operatiuni militare.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Rusia Siria SUA , #Siria