Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

SUA: Miscarea terorista Hezbollah ajuta regimul sirian la reprimarea rebelilor

Vineri, 10 August 2012, ora 23:20
1884 citiri
SUA: Miscarea terorista Hezbollah ajuta regimul sirian la reprimarea rebelilor
Foto: Al Arabiya

Statele Unite ale Americii acuza miscarea Hezbollah ca sustine regimul lui Bashar Al-Assad in actiunile de reprimare din Siria.

"SUA doresc sa evidentieze activitatile Hezbollah in Siria si rolul central al miscarii in violentele regimului Al-Assad impotriva poporului sirian", se arata intr-un comunicat de presa al Departamentului american al Trezoreriei, citat de

Al Arabiya News.

Trezoreria americana sustine ca miscarea terorista Hezbollah, condusa de seicul Hassan Nasrallah, furnizeaza regimului sirian "antrenament, consultanta si sustinere logistica" si va sista activitatile Hezbollah care se afla in jurisdictia SUA.

Potrivit lui David S.Cohen, un oficial al Trezoreriei americane, "sustinerea pe care Hezbollah o acorda guvernului sirian evidentiaza adevarata natura a acestei organizatii teroriste si rolul destabilizator in regiune" .

Marea Britanie ofera rebelilor din Siria ajutoare in valoare de peste 7 milioane euro

Ministrul de Externe britanic, William Hague, a anuntat, vineri, ca tara sa va oferi un ajutor in valoare de cinci milioane lire sterline (7,4 milioane de euro) fortelor de opozitie din Siria.

Sprijinul britanic nu include armament, ci aparatura medicala si echipamente de comunicare prin radio si satelit.

Citat de BBC, William Hague a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ajutoarele sunt destinate "gruparilor de opozitie neinarmate, activistilor pentru drepturile omului si civililor".

Corespondentul BBC in Siria noteaza ca aceasta miscare este surprinzatoare, avand in vedere criticile exprimate de Marea Britanie la adresa incapacitatii fortelor de opozitie siriene de a se uni si a constitui un program de buna guvernare.

Luptele in Siria au inceput in urma cu 17 luni, in incercarea de a-l detrona pe presedintele Assad. Conform activistilor pentru drepturile omului, pana acum au fost ucisi peste 20.000 de oameni.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#SUA Hezbollah ajutor Siria, #miscare Hezbollah ajutor Assad, #Siria teroristi Hezbollah , #Siria