SUA si Marea Britanie vor noi sanctiuni pentru Rusia, care ar participa zilnic la crime impotriva umanitatii in Siria

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 23:46
6926 citiri
SUA si Marea Britanie vor noi sanctiuni pentru Rusia, care ar participa zilnic la crime impotriva umanitatii in Siria
Foto: Hepta.ro

Statele Unite si Marea Britanie vor sa impuna noi sanctiuni Siriei si Rusiei, cu scopul de a opri ofensiva fortelor lui Bashar al-Assad, sprijinite de rusi, asupra orasului Alep, care s-a transformat intr-un dezastru umanitar de proportii, existand acuzatii conform carora in fiecare zi sunt comise aici "crime impotriva umanitatii".

Aliatii occidentali au subliniat ca diplomatia este prima optiune, sugerand ca varianta unei intervenii militare are sanse minime sa fie pusa in practica.

"Nu am constatat un mare apetit din partea Guvernelor din Europa sa declare razboi", a declarat John Kerry, in urma reuniunii de la Londra, la care au luat parte diplomati din Franta, Germania, Italia, Arabia Saudita, Qatar, Turcia, Iordania, Emiratele Arabe Unite (EAU) si Uniunea Europeana (UE).

Kerry si ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, au declarat la finalul reuniunii ca toate optiunile sunt pe masa in vederea opririi baii de sange din Alep.

Insa ei si-au exprimat indoiala fata de o eventuala abordare militara.

Seful diplomatiei americane a declarat ca tarile au obligatia "sa nu aprinda un foc" intr-un conflict care se poate extinde intr-un razboi regional sau care poata sa atraga mari puteri una impotriva alteia.

Johnson a catalogat recurgerea la forta armata drept un pas drastic.

Insa cei doi au parut mai favorabili unor eventuale sporiri a presiunii economice asupra Siriei si Rusiei.

Ministrul britanic a denuntat "groaznicul asediu medival" al orasului si a pus la indoiala faptul ca Siria si Rusia ar putea sa dea opozitia afara din oras.

Peste 10.000 de luptatori au ramas in estul rebel al Alepului, a declarat Johnson, dar si un sfert de milion de civili, ale caror vieti sunt in pericol.

El a indemnat Statele Unite si Europa sa faca Rusia "sa simta consecintele" campaniei sale militare.

Kerry a confirmat ca Washintonul studiaza sa impuna eventuale noi sanctiuni si a acuzat Moscova ca participa la "crime impotriva umanitatii zilnic".

Si el si Johnson si-au exprimat speranta gasirii unei noi cai diplomatice, forjate cu o zi inainte la Lausanne, in Elvetia.

La aceasta reuniune au participat reprezentantii Rusiei si Iranului - principalii sutinatori ai lui al-Assad -, pe langa Arabia Saudita, Turcia, Qatar, Irak, Egipt si Iordania.

Secretarul de Stat american a declarat, sambata, ca rezultatul reuniunii de patru ore si jumatate a fost "exact ceea ce am dorit", si anume noi idei si un angajament fata de noi negocieri in zilele urmatoare.

Aceasta declaratie a reflectat asteptarile slabe de dupa prabusirea, luna trecuta, a unui armistitiu americano-rus, urmat de incetarea negocierilor cu privire la un parteneriat militar americano-rus impotriva jihadistilor din cadrul Statului Islamic si Al-Qaida.

Presedintele Barack Obama si Pentagonul si-au exprimat in mod clar opozitia fata de orice atacuri americane impotriva armatei lui al-Assad.

De asemenea, Washintonul ezita sa furnizeze armament mai avansat rebelilor care lupta impotriva lui al-Assad, din cauza legaturilor pe care le au cu grupari extremiste.

Efectul pe care sanctiunile l-ar putea avea este, de asemenea, neclar.

Acestea nu au reusit sa determine Rusia sa revina asupra anexarii peninsulei ucrainene Crimeea, din 2014.

Iar unii dintre partenerii europeni ai Statelor Unite si-au exprimat deja retinerea fata de perspectiva impunerii unor noi si eventual costisitoare sanctiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#sanctiuni Rusia Siria, #asediu Alep Siria , #Siria
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Stiam ca in lumea civilizata acuzatia trebue sa fie dovedita in in-