Tancurile Turciei au intrat in Siria. Damasc: E o incalcare flagranta a suveranitatii siriene

Miercuri, 24 August 2016, ora 18:27
9899 citiri
Tancurile Turciei au intrat in Siria. Damasc: E o incalcare flagranta a suveranitatii siriene
Foto: Captura video YouTube

Guvernul de la Damasc a condamnat incursiunea in Siria a trupelor turce, care participa la o operatiune masiva ce vizeaza pozitiile gruparii teroriste Stat Islamic din zona Jarablos.

Ministrul sirian de Externe a comunicat ca "denunta trecerea frontierei dintre Turcia si Siria a tancurilor si vehiculelor blindate turce, care se indreapta spre orasul Jarablos, avand sprijin aerian din partea coalitiei dirijate de SUA". el considera ca aceasta actiune reprezinta "o incalcare flagranta a suveranitatii siriene".

"Siria cere incetarea acestei agresiuni", a adaugat Ministerul de Externe de la Damasc.

"Orice entitate care intreprinde actiuni antiteroriste pe teritoriul sirian trebuie sa o faca doar in coordonare cu guvernul si armata siriana, care sunt angrenate in acest razboi de cinci ani", a precizat Damascul.

"Infrangerea Statului Islamic si inlocuirea cu grupuri teroriste sustinute de Turcia nu reprezinta o actiune antiterorista", a mai spus acesta.

Operatiunea a inceput in dimineata zilei de miercuri, dupa un bombardament masiv al fortelor turce asupra pozitiilor Statului Islamic din jurul orasului Jarablos, au declarat autoritatile de la Ankara.

Potrivit unor surse militare, rebelii sustinuti de Turcia au reusit sa ocupe o serie de sate din zona Jarablos.

Raidurile aeriene au lovit 12 tinte ale Statului Islamic, in timp ce bombardamentele de artilerie au vizat 70 de tinte.

Presedintele Tayyip Erdogan a declarat ca operatiunea vizeaza pozitiile controlate in nordul Siriei de gruparea terorista Stat Islamic si de formatiunea politica kurda PYD.

In timp ce Ankara acuza PYD ca ar avea legaturi stranse cu rebelii kurzi din Turcia, Washingtonul considera formatiunea politica kurda drept un aliat in lupta cu gruparea Statul Islamic, informeaza Reuters.

Saleh Muslim, liderul PYD, a postat un mesaj pe retelele sociale in care afirma ca Turcia a intrat intr-o "situatie incurcata" in Siria si risca sa fie infranta, la fel ca Statul Islamic. Redur Xelil, purtatorul de cuvant al militiei kurde YPG, a caracterizat interventia drept "o agresiune fatisa ce priveste treburile interne ale Siriei".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#reactie Damasc atac Turcia, #Turcia atac tancuri Siria, #ofensiva Turcia Siria, #atac Siria Turcia coalitie , #Siria