Tragedie in Siria: Mamele, puse sa aleaga ce copii vor fi executati de trupele lui Assad

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Iulie 2012, ora 08:12
6348 citiri
Tragedie in Siria: Mamele, puse sa aleaga ce copii vor fi executati de trupele lui Assad

Conflictul din Siria capata accente tragice, daca se dovedeste ca rapoartele privind comportamentul militiilor pro-guvernamentale, care ar fi cerut mamelor sa aleaga ce copii vor fi executati, se dovedesc adevarate.

Fortele paramilitare ale presedintelui sirian Bashar al-Assad, "shabiba", ar fi cerut mamelor dintr-un sat din sud sa aleaga intre copii. Atrocitatile au avut loc la acest sfarsit de saptamana, in Ataman, aproape de orasul sudic Deraa, potrivit Daily Mail.

Un student la drept, Shadi al-Hari, in varsta de 21 de ani, a povestit presei occidentale cum au avut loc crimele.

Fortele regimului au bombardat satul mai intai, dupa care 250 de soldati au sosit, la bordul a cinci autobuze, au strans localnicii in beciuri si au anuntat la portavoce ca vor incepe sa ucida copiii daca luptatorii rebeli nu se predau.

Vestile despre noul masacru survin in paralel cu initiativa Uniunii Europene de a aproba noi sanctiuni vizand membrii regimului sirian, intr-un efort concertat de a-l impiedica pe Assad sa-si mai omoare cetatenii.

In acelasi timp, Damascul a amenintat ca va utiliza stocul de arme chimice si biologice daca este atacat de forte straine - aceasta fiind prima recunoastere a existentei acestui arsenal de distrugere in masa. Purtatorul de cuvant al Ministerului sirian de Externe a insistat insa ca armele nu vor fi utilizate impotriva rebelilor.

Tot luni, secretarul general al Ligii Arabe, Nabil Elaraby, i-a oferit lui Assad "iesire sigura" din Siria pentru el si familia sa, daca renunta la putere. Liga a promis 100 de milioane de dolari refugiatilor sirieni din tarile invecinate.

Assad nu da insa semne ca ar lua in considerare plecarea de la putere. Trupele sale sunt inclestate intr-o lupta crancena cu rebelii in Damasc. Cel putin 20 de barbati neinarmati au fost executati in districtul Mezzeh din Damasc, acuzati ca ar fi ajutat rebelii.

Crimele au avut loc in conditiile in care fortele regimului par a fi preluat controlul capitalei, dupa o saptamana de lupte sangeroase si un atentta de proportii, ce a ucis patru din membrii cercului de apropiati ai lui Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Siria mame copii executati, #Siria masacru, #Siria lupte rebeli , #Siria