Turcia il ameninta pe Trump: Vom reactiona la actiunile armatei teroriste create de SUA

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 22:14
3620 citiri
Turcia il ameninta pe Trump: Vom reactiona la actiunile armatei teroriste create de SUA
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Turcia va reactiona imediat la orice amenintari militare din vestul Siriei, avertizeaza Administratia Recep Tayyip Erdogan, denuntand inca o data infiintarea de catre Statele Unite a ceea ce Ankara considera a fi o "armata terorista".

Consiliul turc pentru Siguranta Nationala (MGK) a cerut colectarea fara intarziere a armelor detinute de grupurile insurgente kurde din Siria.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sesizat Alianta Nord-Atlantica in legatura cu initiativa Statelor Unite de a infiinta un contingent kurd in Siria, pe care liderul turc il considera "armata terorista". Liderul de la Ankara a cerut Aliantei Nord-Atlantice sa ia pozitie impotriva Statelor Unite din cauza planului de creare a unei forte de 30.000 de militanti kurzi. "Hei, NATO! Sunteti obligati sa luati atitudine impotriva celor care incalca frontierele statelor membre", a declarat el.

Recep Tayyip Erdogan a acuzat luni Statele Unite ca intentioneaza sa creeze o "armata terorista" in Siria, avertizand ca Turcia va distruge un contingent kurd sustinut de Washington.

Administratia Donald Trump a anuntat duminica un plan de creare a unei "forte pentru protectia frontierelor", in scopul apararii teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde sustinute de Statele Unite. Administratia Bashar al-Assad a amenintat ca va distruge noua forta si va alunga trupele americane de pe teritoriul Siriei.

Rusia considera ca initiativa este parte a unui plan care are ca scop destramarea Siriei si plasarea unor teritorii sub control american. "Un stat pe care noi il numim aliat insista pentru formarea unei armate teroriste la frontierele noastre. Care ar fi tintele acestei armate teroriste in afara de Turcia? Avem misiunea de a strangula aceasta forta inainte de a se naste", a atras atentia liderul de la Ankara.

Turcia considera gruparile kurde siriene sustinute de Statele Unite drept aliati ai miscarii insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). "Iata ceea ce le transmitem aliatilor nostri: nu va puneti intre noi si organizatii teroriste, altfel nu vom fi responsabili de efectele nedorite. Operatiunile noastre vor continua pana cand nu va mai ramane niciun terorist langa frontierele Turciei", a insistat Erdogan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Erdogan Trump armata kurzi Siria , #Siria