Ziare.com

Un controversat general rus a fost ucis de Statul Islamic in Siria

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 23:06

   

Un controversat general rus a fost ucis de Statul Islamic in Siria
Un general rus a fost ucis intr-un bombardament al organizatiei jihadiste Statul Islamic (ISIL/Daesh) in apropiere de Deir Ezzor, in estul Siriei, a anuntat duminica ministerul rus al Apararii, citat de agentiile de presa ruse.

"Generalul de divizie Valeri Asapov a fost ucis in explozia unui obuz in urma unui tir brusc de mortier al combatantilor ISIL", a indicat ministerul, precizand ca ofiterul rus indeplinea rolul de consilier militar pentru trupele guvernamentale siriene, transmite AFP.

Militarul "se afla la un post de comanda al trupelor siriene si ii ajuta pe comandantii sirieni sa conduca operatiunile ce vizeaza eliberarea orasului Deir Ezzor", a adaugat ministerul.

Valeri Asapov va fi decorat post-mortem, informeaza presa din Rusia.

Pe de alta parte, conform presei din Ucraina, generalul Valeri Asapov ar fi condus in primavara acestui an si operatiuni militare ale Rusiei in autoproclamata Republica Populara Donetk si este considerat un criminal de razboi.

Ultima provincie aflata in mainile ISIL in Siria, Deir Ezzor, face obiectul a doua ofensive separate contra organizatiei jihadiste: una, a trupelor lui Bashar al-Assad, sprijinite de aviatia si consilierii militari rusi, iar cealalta, a Fortelor Democratice Siriene (FDS), sustinute de Statele Unite.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 13599 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

""Generalul de divizie Valeri Asapov a fost ucis in explozia unui

obuz in urma unui tir brusc de mortier al combatantilor ISIL"

- pai e frumos mai combatantilor isil , sa umblati cu tiruri buste !? :o)))

"Un controversat general rus a fost ucis de Statul Islamic in Siria"

 

Inca un rus care a "murit brusc" in lupta pentru pace :)))

Urmatorul la rand...

 

Ziare.com, nu mai implicati Agerpres, agentie serioasă, in mizeriile

voastre propagandistice. Am căutat stirea Agerpres. Are un titlu decent "Siria: Un general rus a fost ucis intr-un bombardament al SI in apropiere de Deir Ezzor", si, evident, lipseste pasajul cu Ucraina. Sau măcar delimitati cumva in articol: "asta spune Agerpres" si "asta e propaganda Ziare.com". In locul Agerpres eu v-as da in judecată, ii faceti de ras.

 

profesoroave

sa-ntelegem ca agerpres e tot a voastra?

D-le profesoru, afirmati că "ziare.com plasează

Agerpres la sfărsitul articolului ca sursă a intregii povesti". Este din nou neadevărat: nici la sfărsitul articolului ziare.com nu face nicio trimitere la Agerpres, nu plasează Agerpres printre surse. Sursa comună, si pentru Agerpres si pentru ziare.com este anuntul ministerului rus. Dar ziare.com mai foloseste si alte surse, inclusiv pe cele din Ucraina. Procedeul este corect, iar critica adusă de dv. este absolut nejustificată. Dimpotrivă, un material de presă care preia, in mod corect, fără omisiuni, trunchieri, răstălmăciri, din mai mmulte surse, este mai bine documentat.

@stef49: Măi omule, uită-te la sfarsitul

articolului. Acolo scrie clar: "Sursa: AGERPRES
Articol citit de 11772 ori". Aia e manipularea. Cititorul rămane cu impresia că paragraful cu "criminal de război" apare si in materialul Agerpres. Si, cum ti-am explicat, nu e prima oară. Trebuia delimitat clar ce anume e luat de la Agerpres si ce nu.

da-ne in giudicata la Haga!

asta e froso, l-au zburat cu bombardeaua, tocma' cand era raskakarat la latrina, de'a ajuns in Campiile Elizee plin de komunism !

D-le profesoru, ati luat-o razna, aveti o fixatie pentru

Agerpres? In intocmirea acestui articol Ziare.com nu a implicat in niciun fel Agentia Romană de Presă (Agerpres). (Inainte de 1989 toate ziarele romanesti erau abonate obligatoriu la buletinul de stiri externe editat de Agerpres, care primea indicatii de la Sectia de presă si propagandă a CC al PCR. Ziarele nu aveau voie să preia stiri externe direct din presa străină, insă acum nu mai este cazul). Sursele folosite in redactarea materialului de mai sus si citate ca atare sunt: ministerul rus al apărării, citat de agentiile de presă ruse; agentia France Presse; presa din Ucraina, tară care detine detalii despre interventia rusă in teritoriile ucrainiene, inclusiv despre generalii rusi care conduc operatiunile militare de acolo. Vă deranjează că publicatia ziare.com utilizează ca sursă si presa din Ucraina?

Yeah, right! Informatiile oferite de AFP si de

Ministerul rus al Apărării apărării apar ca atare in materialul Agerpres, iar sursele sunt citate acolo. Dar paragraful cu "criminal de război" nu există. Din moment ce Ziare.com plasează Agerpres la sfarsitul articolului ca sursă a intregii povesti, se crează o confuzie intentionată, cititorul rămanand cu impresia că si partea propagandistică ("criminal de război") apare pe Agerpres. Ceea ce aduce prejudicii de imagine agentiei. Corect ar fi fost, asa cum am spus eu, ca delimitarea să fie clară: cat e preluat de pe Agerpres, si cat a fost adăugat de Ziare.com ca propagandă. Si nu e prima dată https://www.agerpres.ro/externe/2017/09/24/siria-un-general-rus-a-fost-ucis-intr-un-bombardament-al-si-in-apropiere-de-deir-ezzor-22-40-22

Mi se filfiie de Agerpres

.

 

 

"Un controversat general rus a fost ucis de Statul Islamic in Siria"

"Pe de alta parte, conform presei din Ucraina, generalul Valeri Asapov ar fi condus in primavara acestui an si operatiuni militare ale Rusiei in autoproclamata Republica Populara Donetk si este considerat un criminal de razboi"

- cred ca de fapt il cheama kasapov ! :o(((

D-le profesoru, aveti dreptate. După ultima dv. precizare observ,

in sfarsit, acele cuvinte, sursa: AGERPRES, plasate in afara articolului, intr-un spatiu pe care, trebuie să recunosc, pană acum nu l-am urmmărit niciodată.

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor