Valorile UE in actiune: Siria se scalda in propriul sange, Bruno si Vincent se casatoresc (II)

Joi, 06 Iunie 2013, ora 20:36
2054 citiri
Valorile UE in actiune: Siria se scalda in propriul sange, Bruno si Vincent se casatoresc (II)

O seara de mai a anului 2013 in fata stirilor TV poate fi o experienta halucinanta pentru oricine mai gandeste limpede in Europa. Si nu vorbim aici de televiziunile din Romania, care par sa emita pentru audiente "speciale" de pe alte planete, ci de Euronews, postul oficial al Uniunii Europene.

Stirile incep cu dezastrul din Siria, care de doi ani si jumatate face prapad la doi pasi de Europa si pe care nimeni - inclusiv ONU, UE, NATO, Liga Araba - nu il poate opri. Au murit peste 100.000 de oameni, jumatate de tara este in ruine, vreo 2 milioane de sirieni au fugit in tarile vecine numai cu hainele de pe ei.

Valorile UE in actiune: Siria se scalda in propriul sange, Bruno si Vincent se casatoresc (I)

Dar pentru Europa, care este adevarata stire a zilei?

Implicatiile "ridicarii simbolice" a embargoului privind livrarea de arme "in Siria"? Recesiunea economica tot mai severa? Sa fim seriosi! Razboiul civil din Siria e "departe", criza "va fi invinsa". Important cu adevarat pentru Europa este ca Vincent si Bruno, doi barbati francezi, au format primul cuplu casatorit "cu acte", in baza noii legi din Franta care autorizeaza casatoriile homosexuale.

Euronews i-a insotit pe parcursul emotionant: si-au ales costumele de mire si...mire, si-au exprimat emotiile firesti de a fi "primii legalizati", au impartasit ziaristilor chiar si planurile lor de viitor - adoptarea unui copil (permisa deasemenea de noua lege franceza) imediat ce "se vor simti pregatiti sa fie parinti".

Un impresionant dispozitiv de politie a fost amplasat in perimetrul primariei din Montpellier, pentru a-i impiedica pe protestatarii "homofobi" sa le strice tinerilor indragostiti ceremonia. Pentru ca familia este - nu-i asa? - "celula de baza a societatii", republica franceza a facut tot ce a putut pentru a proteja tanara familie care anunta noul secol francez si european.

In prezenta unui imens portret al presedintelui Francois Hollande (o fi oare cate unul de aceleasi dimensiuni la toate casatoriile din Franta?), reprezentanta starii civile i-a declarat pe Vincent si Bruno "sot si sot". Mirii s-au sarutat tandru pe gura si invitatii au aplaudat entuziasmati. Aveau si de ce: istoria se scria sub ochii lor.

Nu toata Franta este insa cuprinsa de bucurie. Criza economica da semne de agravare. La Paris ajung tot mai multe mesaje de la Comisia Europeana, Germania si diverse institutii independente, care avertizeaza ca Frantei i-a mai ramas foarte putin timp in care poate face reformele economice si sociale indispensabile pentru a se salva nu doar pe sine, ci si intreaga Uniune Europeana.

Presa franceza insasi, inclusiv cea de stanga, scrie aproape in consens ca Francois Hollande a irosit primul an de mandat ezitand sa adopte decizii clare. Critici perfect indreptatite, cu o singura exceptie: politica privind "casatoriile" homosexuale.

De cand au venit la putere in 2012, Francois Hollande si socialistii francezi au fost cu adevarat hotarati si eficienti intr-o singura directie "reformista": legislatia privind casatoria si adoptiile. Asta au considerat ei ca fiind prioritatea absoluta a Frantei, nu datoria publica si deficitul imense, nici dezindustrializarea, nici situatia suburbiilor "sociale" sau imigratia scapata de sub control.

Nu toata Franta a inteles insa de ce socialistii, odata reveniti la guvernare, se preocupa prioritar de homosexuali si nu de miile de muncitori care isi pierd lunar locurile de munca pentru ca industriile franceze se inchid pe capete si pleaca in lumea larga. Sute de mii de francezi au iesit in strada impotriva noii legi a casatoriilor si adoptiilor, atat inainte cat si dupa votarea ei in Parlament. Degeaba.

Cardinalul Philippe Barbarin, capul bisericii catolice din Franta, intr-o rara opozitie frontala la adresa republicii "laice si seculare", a avertizat ca legalizarea casatoriilor homosexuale va deschide drumul spre legalizarea si altor comportamente deviante, precum poligamia si incestul, ceea ce va conduce la prabusirea finala a societatii franceze. Evident, "elitele" politice si media nici nu l-au bagat in seama.

Unii parlamentari ai opozitiei de "centru-dreapta", ceea ce in Franta inseamna o stanga ceva mai rationala, au atacat direct "motivatia" fundamentala invocata de socialisti in promovarea noii legi - "nediscriminarea" (invocata aici, parsiv, in legatura cu dreptulla casatorie al heterosexualilor, respectiv homosexualilor).

Argumentul lor a fost ca, daca se accepta "nediscriminarea sexuala" ca "motiv" pentru rasturnarea ordinii legale care a guvernat Occidentul aproape 2000 de ani, atunci rezulta logic ca si toate celelalte forme de "discriminare" in domeniu ar "trebui" abolite: "discriminarea" de numar (poligamia si poliandria ar "trebui" legalizate), "discriminarea" de varsta (adultilor ar "trebui" sa li se permita sa se casatoreasca cu copii de orice varsta), "discriminarea" pe baza gradului de rudenie (ar "trebui" legalizate casatoriile intre frati sau intre parinti si copii), "discriminarea" de specie (oamenilor ar "trebui" sa li se permita casatoria cu diverse specii de animale) etc.

Uraganul se formeaza in Vest, dar va lovi dinspre Est

Sub aripa ocrotitoare a noii legislatii franceze, casatoriile homosexuale vor lua avant. Vor urma, rapid, adoptiile. Copiii crescuti in aceste "familii" vor adopta, in 99% din cazuri, acelasi "mod de viata" (si nu va fi vina lor). O noua "clasa sociala" va prinde aripi in Franta (si in Marea Britanie, care a adoptat o lege similara), si va concura, fara indoiala, cu restul societatii pentru "drepturi egale, afirmare si respect".

Totul se va schimba, cu o singura exceptie impusa de legile implacabile ale biologiei: cuplurile homosexuale nu vor putea face copii, deci vor avea nevoie disperata de adoptii, de oriunde din lume, pentru a-si asigura perpetuarea "modului de viata".

In 1913, la apogeul puterii ei, Europa reprezenta 15% din populatia lumii. In 2013, dupa exact un secol, ea mai inseamna doar 5%. Iar fara cele cateva zeci de milioane de imigranti din lumea larga care au sosit in Europa dupa 1960, ponderea ei in lumea de azi ar fi fost de 2 - 3%. Intr-o astfel de situatie, promovarea - prioritara si deseori agresiva - a homosexualitatii ca mod alternativ de viata, cu greu poate fi definita altfel decat tendinta de sinucidere colectiva a unei civilizatii.

In vreme ce barbatii din Europa de Vest sarbatoresc castigarea "dreptului" de a avea o hartie oficiala pe care sa scrie "sot si sot", barbatii din Siria (si Orientul Mijlociu) traiesc realitatea cruda a razboiului. Chiar daca politicienii occidentali o ignora, istoria abunda in exemple care arata ce se alege in final din societatile inspirate de pederasti, fata de societatile inspirate de razboinici.

Atrocitatile din Siria (zecile de mii de civili omorati in bombardamente sau mitraliati de aproape, femeile violate, fetele vandute de propriile familii diserate), au acceasi importanta, la stirile din Europa, cu "nunta" lui Bruno si Vincent. Siria putea sa-si gaseasca un timp mai bun pentru razboiul civil, nu cand Franta si Marea Britanie s-au apucat sa rezolve "marea problema" a homosexualitatii.

Fara sa vrea, Euronews ne-a lamurit: o prapastie de acest fel intre doua lumi foarte apropiate geografic are sanse maxime sa se termine foarte rau. Mai ales pentru cei care nu mai cred in nimic altceva decat in "nediscriminare sexuala".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#conflict Siria, #arme rebeli Siria, #embargo arme siria, #ONU interventie Siria , #Siria