Americanii au inceput sa bombardeze Siria

Autor: Ana Ilie
Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:00
5117 citiri
Americanii au inceput sa bombardeze Siria

SUA si aliatii sai, printre care se afla si cateva state arabe, au inceput luni bombardamentele aeriene in Siria impotriva pozitiilor gruparii teroriste Statul Islamic.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul John Kirby, a anuntat ca in atac au fost folosite avioane de lupta si rachete Tomahawk, scrie BBC.

Al Qaida, rugaminte pentru Statul Islamic: Eliberati britanicul care urmeaza sa fie decapitat

Operatiunea era asteptata de ceva timp, dupa ce presedintele american Barack Obama a promis sa "degradeze si sa distruga" Statul Islamic, grupare jihadista care a ocupat bucati importante din Siria si Irak si si-a proclamat un "califat" in acest teritoriu.

SUA au efectuat deja, din august incoace, 190 de lovituri aeriene impotriva Statului Islamic in Irak.

Actiunea de luni reprezinta o extindere a campaniei impotriva gruparii militante.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate de autoritatile americane, atacurile aeriene au avut loc in Raqqa, un bastion al Statului Islamic din estul Siriei, care a cazut in mainile gruparii sunnite in 2013.

Loviturile aeriene din Siria sunt diferite de cele din Irak, subliniaza sursa citata, intrucat in cazul Irakului autoritatile au solicitat SUA sa loveasca pozitiile teroristilor, in vreme ce guvernul sirian nu a emis o astfel de invitatie.

Potrivit unui raport AP, Damascul a anuntat ca Washingtonul a informat trimisul Siriei la ONU inainte de a incepe loviturile aeriene in Siria.

Cu toate acestea, SUA si aliatii sai exclud cooperarea cu regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, chiar daca este vorba de lupta impotriva Statului Islamic. Assad este implicat de mai multi ani intr-un razboi civil impotriva propriei populatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA bombardamente Siria Stat Islamic, #Stat Islamic bombardamente SUA , #Statul Islamic