Atac armat in SUA, la un concurs de caricaturi cu Mahomed: Statul Islamic a revendicat atentatul

Luni, 04 Mai 2015, ora 16:24
4407 citiri
Atac armat in SUA, la un concurs de caricaturi cu Mahomed: Statul Islamic a revendicat atentatul
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic a revendicat atacul asupra unei caldiri in care se desfasura un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, in orasul Garland din statul american Texas.

In urma incidentului, in urma caruia cei doi atacatori au fost ucisi, iar un politist a fost ranit, pe Twitter au aparut mai multe postari care sustin ca barbatii inarmati au deschis focul in numele Statului Islamic, scrie The Telegraph.

Postarile apartin unor luptatori ISIL, care au revendicat atacul de duminica seara, primul de acest fel pe pamant american.

Autoritatile nu au dezvaluit numele barbatilor, insa unul dintre cei despre care se crede ca s-au aflat in spatele atacului s-a declarat pe Twitter sustinator al Statului Islamic cu doar 15 minute inante de schimbul de focuri cu politistii.

Acesta apare pe reteaua de socializare sub numele de "Sharia (legea islamica - n.red) este lumina". De asemenea, imaginea sa de profil il infatiseaza pe Anwar Al-Awlaki, liderul al Qaida din Peninsula Arabica, nascut in Statele Unite si ucis in 2011 in urma unei lovituri cu o drona americana.

In postarea de pe Twitter, acesta i-a jurat credinta (bay'ah) lui Amirul Mu'mineen, un titlu oferit printului califatului, potrivit scrierilor din Koran. Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, este cunoscut sub aceasta denumire in randul jihadistilor. Contul a fost sters ulterior de pe reteaua sociala.

Foto: The Telegraph

BBC transmite ca, in acest moment, politistii americani perchezitioneaza locuinta din Dallas a unuia dintre cei doi atacatori.

Doi barbati suspectati ca aveau o bomba au fost ucisi duminica in Texas, la intrarea intr-o cladire in care se desfasura un concurs de caricaturi ale profetului Mahomed.

Atac armat in SUA: Doi morti la un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed

Autoritatile au precizat ca suspectii au deschis focul dintr-o masina asupra Curtis Culwell Center din orasul Garland, unde se avea loc un concurs de caricaturi prezentat drept un "eveniment pentru libertatea de expresie". Politistii au ripostat, iar in schimbul de focuri a fost ranit un agent, care se afla in stare stabila.

La concursul de caricaturi participau in jur de 75 de persoane, printre care si liderul olandez antiislam Geert Wilders.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Statul Islamic revendicat atac SUA, #Statul Islamic atac caricaturi Mahomed , #Statul Islamic