Atac in numele Statului Islamic in SUA: Unul dintre autori a fost identificat

Luni, 04 Mai 2015, ora 22:06
5046 citiri
Atac in numele Statului Islamic in SUA: Unul dintre autori a fost identificat
Foto: BBC/ABC News

Autoritatile americane l-au identificat pe unul dintre cei doi barbati inarmati care au deschis focul asupra unei caldiri in care se desfasura un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, in orasul Garland din statul american Texas.

FBI a dezvaluit numele atacatorului - Elton Simpson, mentionand ca acesta a fost investigat in trecut pentru suspiciuni de terorism, potrivit BBC.

Atentatul, in urma caruia cei doi atacatori au fost ucisi, iar un politist a fost ranit, ar fi fost comis in numele Statului Islamic.

Un oficial FBI a declarat ca agentii au perchezitionat un apartament din Phoenix, Arizona, unde se pare ca locuia suspectul.

Cu putin timp inaintea atentatului, Simpson a postat pe Twitter mai multe mesaje care prevesteau ce avea de gand sa faca. Unul dintre ele avea hashtag-ul #texasattack, alaturi de mesajul "Fie ca Allah sa ne accepte drept mujahideen (luptatori sfinti) ", iar in altul jura credinta Statului Islamic. Contul de Twitter a fost ulterior suspendat.

Atac armat in SUA, la un concurs de caricaturi cu Mahomed: Statul Islamic a revendicat atentatul

Simpson a fost condamnat la inchisoare in urma cu mai multi ani, pentru ca a mintit autoritatile in legatura cu planurile sale de a calatori in Somalia.

Un oficial FBI, John Lannarelli, a spus ca se pare ca ambii suspecti locuia in acelasi apartament din Phoenix, insa informatia nu este confirmata inca.

Pentru ca se credea ca in masina barbatilor se afla o bomba, o echipa de genisti a perchezitionat autoturismul, unde a gasit munitie, dar nici urma de materiale explozibile.

Doi barbati suspectati ca aveau o bomba au fost ucisi duminica in Texas, la intrarea intr-o cladire in care se desfasura un concurs de caricaturi ale profetului Mahomed.

Atac armat in SUA: Doi morti la un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed

Autoritatile au precizat ca suspectii au deschis focul dintr-o masina asupra Curtis Culwell Center din orasul Garland, unde se avea loc un concurs de caricaturi prezentat drept un "eveniment pentru libertatea de expresie". Politistii au ripostat, iar in schimbul de focuri a fost ranit un agent, care se afla in stare stabila.

La concursul de caricaturi participau in jur de 75 de persoane, printre care si liderul olandez antiislam Geert Wilders.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#atac concurs Mahomed SUA, #autor atac SUA identificat , #Statul Islamic