Cel mai terifiant masacru al Statului Islamic, cu sute de morti - marturii si imagini care-ti taie rasuflarea

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 20:12
19240 citiri
Cel mai terifiant masacru al Statului Islamic, cu sute de morti - marturii si imagini care-ti taie rasuflarea
Foto: Long War Journal

Militantii Statului Islamic au dus in mijlocul desertului 600 de prizonieri crestini, siiti si yazidi, i-au aliniat de-a lungul unei rape si i-au executat.

Informatia apare intr-un raport publicat joi al Human Rights Watch, relateaza Business Insider, care a prezentat imagini de la cateva masacre asemanatoare comise de ISIL.

Prizonierii au fost luati dintr-o inchisoare controlata de jihadisti si au fost fortati sa se numere singuri. Ingenuncheati, de la primul pana la ultimul, au strigat numarul care le corespundea. Apoi extremistii au deschis focul asupra lor cu mitralierele.

Reprezentantii Human Rights Watch sustin ca au stat de vorba cu noua supravietuitori ai masacrului, care au povestit momentele cumplite prin care au trecut. Ei au marturisit ca au reusit sa scape cu viata pentru ca s-au rostogolit in rapa si s-au prefacut ca sunt morti sau au fost acoperiti de cadavrele altor prizonieri, care au cazut peste ei.

Inainte sa fie ucisi, ostaticii au fost selectati dintr-un grup de 1.500 de persoane, aliniate in functie de religie. Un supravietuitor si-a amintit ca un lider ISIL a spus ca "sunnitii trebuie sa stea intr-o parte. Siiti, kurzii si yazidi trebuie sa stea in alta parte. Daca descopar vreun siit printre sunniti, ii voi taia capul cu o tabla".

Apoi, barbatii au fost interogati in legatura cu religia lor, numele, orasele de provenienta si alte detalii de acest fel. Martorii au specificat ca in jur de 100 de prizonieri siiti s-au prefacut foarte bine ca sunt sunniti si au scapat de executie.

Ulterior, prizonierii siiti, kurzi, crestini si yazidi au fost perchezitionati. "Ne-au luat absolut totul - bani, ceasuri, inele, documente de identitate. In momentul in care ne-au luat toate bunurile, mi-am dat seama ca ne vor ucide", a povestit unul dintre supravietuitori.

Prizonierii nu au primit mancare sau apa timp de 24 de ore, insa, in drum spre desert, militantii Statului Islamic au promis ca le vor da alimente si ceva de baut la destinatie. Cand au ajuns, jihadistii le-au spus: "Veti primi apa in ceruri".

Barbatii au fost apoi pusi sa stea in genunchi, in linie, de-a lungul unei rape de circa trei metri adancime, si sa se numere singuri. Fiecare prizonier a fost fortat sa "ridice o mana si sa rosteasca un numar".

Dupa numaratoare, militantii islamisti, unii dintre ei foarte tineri, au decis ca impuscarea este cea mai buna metoda de executie

"Inainte sa inceapa sa traga, i-am pupat pe ambii barbati de langa mana, pentru ca stiam ca voi muri. Dupa ce ne-am spus adio, am luat in mana fotografia fiicei mele si am pupat-o, apoi l-am rugat pe Dumnezeu sa ma salveze pentru ea, pentru ca nu mai am pe nimeni altcineva", a marturisit un supravietuitor.

Intre 30 si 40 de persoane au supravietuit rundei de impuscaturi, insa multe au murit mai tarziu, incercand sa iasa din rapa. Dupa ce au plecat militantii ISIL, cei care au ramas in viata au fugit.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Statul Islamic masacru, #Statul Islamic executii, #Statul Islamic prizonieri ucisi , #Statul Islamic
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Nu va mirati...islamistii fac asta de 2000 de ani...
Poza crisstiana
crisstiana
rank 1
Am dreptul la opinie