Cum e sa fii femeie intr-un oras ocupat de Statul Islamic (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 25 Septembrie 2014, ora 10:30
10672 citiri
Cum e sa fii femeie intr-un oras ocupat de Statul Islamic (Video)

Femeile care traiesc in localitatile ocupate de gruparea jihadista Statul Islamic au o viata grea.

O femeie siriana din orasul ocupat Raqqa a avut curajul sa iasa pe strada cu o camera video ascunsa sub vesmant, pentru a arata intregii lumi ce inseamna sa fii femeie intr-o localitate ocupata de Statul Islamic, scrie inquisitr.com.

Chiar daca ea este imbracata din cap pana in picioare in niqab, vesmantul traditional, un luptator al Statului Islamic tot poate sa o ia la intrebari pe femeie, pe motiv ca ar avea prea multa piele la vedere. Femeia este cea care isi cere scuze, isi trage vesmantul mai aproape de corp si porneste mai departe.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Femeia si-a riscat viata pentru a filma pe strazile din Raqqa, oras cazut in mainile Statului Islamic in urma cu 18 luni. Jihadistii au impus aici o varianta dura a legii islamice si femeile sunt in mod special vizate.

In imaginile filmate se pot vedea si fragmente din viata obisnuita a unui oras, dar si momente socante: o femeie care isi duce copilul in parc purtand o mitraliera, luptatori ai Statului Islamic ce patruleaza inarmati pana in dinti pe strazi, nu in uniforma, ci in haine civile.

Statul Islamic: Francez amenintat cu decapitarea in 24 de ore. Reactia Parisului

Femeia curajoasa intra apoi intr-un cort in care alte femei siriene folosesc retelele de socializare. Aici, o tanara poate fi auzita spunand ca nu pleaca din Raqqa inapoi in Franta. Aproximativ 150 de femei franceze traiesc cu militanti ai Statului Islamic in Siria, unde s-au deplasat pentru a sustine cauza jihadistilor.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#femeie Siria video Statul islamic, #Statul Islamic Raqqa femeie filmare , #Statul Islamic