Cum le ademeneste Statul Islamic pe adolescente - din "mirese ale jihadului" ajung sclave sexuale

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 18:07
9827 citiri
Cum le ademeneste Statul Islamic pe adolescente - din "mirese ale jihadului" ajung sclave sexuale

Trei adolescente americane au fost retinute de FBI in Germania, recent, in timp ce incercau sa ajunga in Siria pentru a se alatura Statului Islamic, acest lucru starnind discutii despre metodele foloside de jihadisti pentru a le ademeni pe tinerele din Occident.

De cand fenomenul Statul Islamic a luat amploare, mai multi occidentali, printre care si adolescenti, au fost prinsi de autoritati in timp ce calatoreau spre Orientul Mijlociu pentru a se alatura jihadului.

FBI investigheaza trei adolescente care voiau sa fuga la Statul Islamic

In ceea ce le priveste pe adolescente, serviciile secrete cred ca luptatorii Statului Islamic le ademenesc sa fie "mirese ale jihadului", prin promisiuni romantice false, relateaza International Business Times.

Pana acum, militantii ISIL au reusit sa convinga numeroase minore sa fuga in Siria, vorbindu-le despre "viziunea" pe care o au de indeplinit. Un caz cunoscut este cel al tinerei Shannon Maureen Conley, de 19 ani, din SUA, care a fost retinuta in aprilie de FBI.

Tanara s-a indragostit de un jihadist de la Statul Islamic, dupa ce au vorbit de mai multe ori pe Internet. Ea a fost prinsa pe un aeroport din statul american Colorado, in timp ce voia sa se imbarce in avion pentru a ajunge la iubitul sau.

Se estimeaza ca sute de tinere fete din Occident au fost pacalite de ISIL sa fuga in Siria. Totusi, doar dupa ce ajung acolo, adolescentele realizeaza ca au fost ademenite intr-o capcana si folosite pe post de sclave sexuale ale militantilor.

Luna trecuta, doua fete din Austria, care au mers in Siria, si-au contactat familiile si le-au spus ca vor sa se intoarca acasa. Ele sunt acum insarcinate, dupa ce au fost transformate in scalve sexuale si supuse unor chinuri greu de imaginat.

In ceea ce le priveste pe cele trei adolescente din SUA retinute in Germania recent, ele au fugit din orasul Denver, aflat in statul american Colorado, incercand sa "indeplineasca ceva ce ele numesc o viziune, care a fost mediatizata printr-o campanie dibace" de catre grupurile radicale din Siria, inclusiv ISIL, a mai spus oficialul american.

FBI: Grupul terorist Statul Islamic are planuri privind atacuri in Statele Unite si Canada

Fetele au fost convinse sa calatoreasca pana in Siria si se aflau in contact cu o persoana din Germania, a mai precizat oficialul, adaugand ca o cunostinta de-a lor a anuntat autoritatile.

Ele au fost intoarse din drum si trimise in Statele Unite, la familiile lor. Fiind minore, este posibil sa scape nepedepsite pentru aceasta "aventura". Adolescentele au fost date disparute la inceputul lunii.

Statul Islamic il ameninta pe Obama cu decapitarea: Steagul negru va flutura in fiecare tara (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Statul Islamic adolescente, #Statul Islamic adolescente SUA, #Statul Islamic adolescente FBI , #Statul Islamic