De ce se lasa tinerele pacalite pentru a deveni mirese in Statul Islamic - mesaj cutremurator al parintilor unei fete

Marti, 24 Februarie 2015, ora 22:40
18792 citiri
De ce se lasa tinerele pacalite pentru a deveni mirese in Statul Islamic - mesaj cutremurator al parintilor unei fete
Foto: Herald Sun

Aflate inca la o varsta frageda, tot mai multe tinere socheaza lumea intreaga in momentul in care isi parasesc familiile pentru a deveni mirese in Statul Islamic.

Cine sunt si cum sunt convinse aceste tinere? Fundatia britanica Quilliam a realizat un studiu din care reiese ca majoritatea tinerelor sunt persoane extrem de retrase, care nu au o viata sociala activa, conform The Time.

"Multe dintre aceste fete nu au voie sa iasa in oras sau sa faca diverse lucruri in societate", explica Haras Rafiq, directorul Quilliam Foundation.

Cu aceste constrangeri, jihadistilor le este mult mai usor sa le abordeze pe retelele de socializare pentru a le convinge sa devina mirese.

Tinerelor li se promite ca vor duce o viata utopica pentru a-si implini idealurile islamiste, insa acest lucru nu se mai intampla dupa ce ajung in Statul Islamic.

"Cand fetele sunt online, ele sunt tinta unor mesaje in care li se promite ca vor avea autoritate. Aceste fete pleaca in strainatate deoarece nu realizeaza prea multe in Marea Britanie", a mai spus Rafiq.

Prizonier al Statului Islamic, marturii zguduitoare: In cautarea a doua mirese ale jihadistilor, fugite din Marea Britanie

Anul trecut, in jur de 600 de britanici s-au alaturat Statului Islamic, dintre care zece procente au fost femei.

Lasa in urma familii distruse de durere

Convinse de jihadisti sa se alature cauzei, tinerele nu se mai gandesc la consecinte si lasa in urma familii distruse de durere. Un exemplu de acest gen este cel al Aqsei Mahmood, o tanara in varsta de 19 ani din Scotia, care a patruns in Statul Islamic in noiembrie 2013, potrivit CNN.

Ea si-a anuntat familia ca se va alatura Statului Islamic doar dupa patru zile de la disparitie, cand a ajuns in Siria. De atunci, ea si-a facut un blog pe care sustine ideologia terorista, face apel la lansarea unor atacuri in Occident si publica poze cu executiile jihadistilor.

Aqsa Mahmood a lasat insa in urma o familie distrusa, rusinata de comportamentul fiicei lor, despre care, mai nou, se crede ca racoleaza tinere pentru a se alatura Statului Islamic.

"Esti o rusine pentru familia ta si pentru oamenii din Scotia. Actiunile tale sunt o forma a Islamului pervertit si denaturat. Iti ucizi familia in fiecare zi cu actiunile tale! Te imploram sa te opresti daca ne-ai iubit vreodata", se arata intr-un comunicat de presa al familiei.

150 de femei, ucise pentru ca n-au vrut sa fie mirese pentru membri ai Statului Islamic

CNN a ajuns de rasul jihadistilor

Motivul pentru care tinerele se lasa ademenite pentru a deveni mirese in Statul Islamic este un subiect extrem de controversat, iar unele surse media s-au intrecut in ipoteze.

Saptamana trecuta, CNN a starnit o serie de ironii din partea jihadistilor, dupa ce intr-o emisiune s-a spus ca miresele sunt atrase cu "poze cu pisici si Nutella".

Imediat, jihadistii si simpatizantii Statului Islamic au publicat pe retelele de socializare diverse mesaje prin care ironizau materialul difuzat de CNN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mirese Statul Islamic, #ademenire mirese Statul Islamic , #Statul Islamic